قیمت بنزین | یارانه بنزین
شلوغی جایگاههای سوخت برای چیست؟ | افزایش قیمت بنزین صحت دارد؟
رئیس صنف جایگاهداران کشور گفت: در ایام تعطیل تقاضا برای مصرف بنزین افزایش مییابد و این امری طبیعی است و هیچ ارتباطی به شایعه افزایش قیمت بنزین ندارد و با اعلام رسمی دولت تغییر قیمت بنزین در دستور کار نیست.
قیمت بنزین این روزها به یکی از مباحث روز تبدیل شده است چرا که اعلام اجرای طرح بنزین برای همه تغییر قیمت بنزین نیز به یکی از خبرهای دنبال کننده چند وقت اخیر تبدیل شد. مسئولان در اظهار نظرهای متفاوتی موضع مشخصی در رابطه با کاهش یا افزایش قیمت بنزین اعلام نکرده اند. مهمترین خبر منتشر شده در باره قیمت بنزین قیمت واقعی آن که 20 هزار تومان اعلام شده است. در ادامه به آخرین خبر درمورد قیمت بنزین می پردازیم.
اسدالله قلیزاده با اشاره به وضعیت جایگاههای سوخت، اظهار کرد: چند روزی است که شایعاتی مربوط به ایجاد برخی تغییرات در سهمیه کارتهای سوخت، تغییر قیمت پرمصرفها یا جمع آوری فوری کارتهای آزاد جایگاهها مطرح است که ارتباطی با شلوغی جایگاههای سوخت ندارد و اینکه در ایام تعطیلات به دلیل افزایش سفر، تقاضا برای مصرف بنزین وجود داشته باشد امری بدیهی است.
وی ادامه داد: جایگاهداران در طی سالیان ظهور این شغل در ایران هیچ نقشی در قیمتگذاری سوخت نداشتند و طبق قرارداد فی مابین با دولت هر فراورده نفتی یا سی ان جی را با نرخ مصوب دولتی به مردم عرضه کرده اند و هم اکنون نیز نرخها از طریق کارتهای سوخت و سامانه هوشمند سوخت روی صفحه نمایشگر مشخص میشود و مردم پرداخت بهای سوخت را انجام میدهند و هرکسی که بگوید جایگاهداران راسا میتوانند قیمت بنزین را تغییر دهند و با نرخ جدید، سوخت به مردم بفروشند ناآگاه است.
وی تاکید کرد: پاسخ به سوالاتی در خصوص تغییرات در واریز سهمیه بنزین به کارتها بر عهده مسئولین شرکتهای تابعه وزارت نفت است و در حوزه گازوئیل هم شرکتهای تابعه وزارت نفت و سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای باید به صورت شفاف اظهار نظر کنند، ما فقط میتوانیم مشاهداتمان را که در جایگاههای سوخت اتفاق میافتد و از مراجعین نظر سنجی میکنیم را صادقانه اعلام کنیم آن هم در حالتی که کمکی به حل مشکلات کند نه اینکه به تشویش و نگرانی دامن بزند و در این میان حتما در برابر مشکلاتی که این تصمیمات میتواند برای جایگاهها به وجود آورد واکنش نشان میدهیم.
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی صاحبان اماکن فروش و عرضه فراوردههای نفتی کشور با بیان اینکه برخی ناهماهنگیها از سوی مسئولین کشور و مدیران شرکتهای تابعه وزارت نفت در اظهارنظرها موجب برداشتهای متفاوت از سوی رسانه ها و عموم مردم شده که نهایتا شایعه ساخته میشود و حتی عدهای از این شایعات سود هم میبرند، گفت: لازم است مدیران و مسئولین در مصاحبه ها دقت لازم را داشته باشند تا حرفهایشان موجب ایجاد دردسر برای جایگاهداران و مردم نشود. دولت سیزدهم هم بارها اعلام کرده که در هر اقدام مهمی ابتدا با مردم صحبت میکند و با اقناع آن ها گامهای خود را در عرصه اقتصادی برمیدارد پس جای نگرانی نیست.
قلیزاده گفت: البته طی سالیان تغییراتی در نحوه ارسال فراورده به جایگاهها، میزان واریز سهمیه کارتهای سوخت و نحوه به کارگیری کارتهای آزاد جایگاهها در مناطق مختلف کشور داشتهایم و هم اکنون هم برخی اخبار رسمی در این مورد منتشر میشود و به گفته مسئولان سعی شده است که این تغییرات به نفع مردم و مصرف کنندگان تمام شود و مشکلات جایگاهداران را افزایش نیابد که باید از مسئولان پرسید چقدر طرحها و تغییرات موفق بودهاند؟ ما به عنوان مجموعه صنفی در تمام موارد سعی کردهایم تجربه و تخصص خود را در اختیار تصمیم گیران قرار دهیم تا سیاستگذاری درستی انجام شود و هر دولتی که بیشترین مشورت را داشته موفق تر بوده است چرا که مشکلات تصمیمها و طرحها حتی قبل از اجرا برای جایگاهها دقیقا مشخص و ملموس است.
اصلاحات اقتصادی دولت سیزدهم با حذف ارز ترجیحی و واریز یارانهها آغاز شد. این دستور کار دولت با واکنشهای مثبت و منفی بسیاری از سوی رسانهها و مردم همراه بود و البته تا امروز هم ادامه دارد.
در این خصوص کمال حسین پور نماینده مردم پیرانشهر و سردشت و عضو کمیسیون عمران گفت: با آغاز اصلاحات اقتصادی در دولت سیزدهم مشکلاتی وجود دارد. از فرهنگ سازی اجرای آن گرفته تا کنار آمدن مردم با شرایط ناشی از آن مثل گرانی ها، نیازمند زمان است.
مردم به حق گلایه دارند و معترض هستند. شما ببینید بعد از مدتی قیمت مرغ حتی از قیمت مصوب دولت هم پایین آمده است و این نشان می دهد که برای عادی سازی قیمتها زمانی باید طول بکشد. با این وجود ما امیدواریم با اصلاحات اقتصادی و حذف ارز ترجیحی اوضاع بهتر شود و در نهایت مردم هم مثل ما قبول میکنند که این اصلاحات به نفع و در جهت رفاه و آسایش آنها است این مسئله باید در سالهای قبل اجرا میشد که بالاخره دولت سیزدهم آن را اجرا کرد.
وی در خصوص تصمیمات سخت رییس جمهور گفت: تصمیمات سختی که رییس جمهور گفت در باب خصوصی سازی بود. اینکه گفته شد، بنزین گران می شود. مشکلات امروز همان مشکلاتی است که در دولت محمود احمدی نژاد و حسن روحانی داشتیم؛ ما همیشه به این روند گلایه داشتیم باید این رویه تغییر کند.
حسینپور در خصوص افزایش قیمت بنزین گفت: یارانه بنزین هم باید یک روز برداشته شود؛ البته به این زودیها برداشته نمیشود، ولی این طرح در برنامه دولت است و اقدام میشود.
نماینده آذربایجان غربی در مورد برجام و تحریمهای اقتصادی افزود: برجام و تحریمهای اقتصادی مشکلاتی را برای کشور به وجود آورده است اما مسائل هستهای نقطهی قرمز ما است، اما اینکه گفته میشود برجام در شرایط اقتصادی کشور بیتأثیر بود، درست نیست. اتفاقا تأثیرگذار بوده است. امروز ما با حفظ مواضع نظام و خطوط قرمز در حال مذاکره هستیم و طبق سخنان مقام معظم رهبری برای مذاکرات آمادگی داریم، ولی اگر خطوط قرمز رعایت نشود باید این مشکلات را تحمل کنیم وگرنه مشکلات دیگری در پس آن برای ما پدید میآید.