قرعه کشی خودرو | ثبت نام خودرو
قرعه کشی خودرو حذف شد؟ | خبر بد برای خریداران خودرو ثبت نامی
معاون وزیر صمت ضمن تشریح علل گران شدن کالاها در ایران، گفت: حمایت مالیاتی و تامین مالی از بنگاههای اقتصادی در دستور کار قرار دارد.
قرعه کشی خودرو به روش قدیمی انتقادهایی مکرر از رانت در پیشفروش و فروش فوری را به همراه داشت.تا اینکه برای قرعه کشی خودرو سازوکار جدیدی ایجاد شد.منوچهر منطقی، معاون وزارت صمت، اغلب قرعهکشی خودرو برای عرضه خودرو تا اواخر سال ۱۴۰۲، از بین میرود و ما به سمت بالا رفتن کیفیت و عقلانی شدن قیمت و نیازهای خودرویی مردم پیش خواهیم رفت.با توجه به آغاز گمانهزنیها درباره حذف قرعهکشی خودرو و طرحهای پیش فروش خودرو، وزارت صمت با صدور بیانیهای، موضوعات پیرامون راهاندازی سامانه یکپارچه فروش خودرو را تشریح کرد.در ادامه به آخرین جزییات از قرعه کشی خودرو می پردازیم.
سید مهدی نیازی اظهار کرد: امسال یک اتفاق ویژه ای افتاد که شاید تجربه کاری ما چنین شرایطی را نشان نمیدهد؛ اتفاقات اقتصادی ناشی از جنگ روسیه و اوکراین قیمت جهانی اغلب کالاها افزایش یافت. ثبت سفارش کالاها نسبت به دی و بهمن افزایش یافتندکه نشان دهنده افزایش قیمت جهانی کالاهای مختلف اعم از مواد غذایی و محصولات پایه است.
معاون هماهنگی و امور کسب و کار وزیر صمت افزود: در کنار این موضوع نرخ ارز گمرکی از ۴۲۰۰ تومانی به ای تی اس تبدیل شد، دستمزدها افزایش یافت و یارانه ارز ۴۲۰۰ تومانی اصلاح شد که در نتیجه همه این مسائل قیمت کالاها در کشور افزایش یافت.
وی ادامه داد: از بهمن پارسال بستههای حمایت از تولید تدوین شد که بخش اعظمی در ستاد اقتصادی دولت تصویب شد که باید بخشی از آنها در هیأت وزیران هم تصویب شود و بخشی دیگر نیز نیاز به مجوز سران قوا دارد که مطرح شده و چند حکم خوب گرفتیم که یکی از آنها رفع مشکل انباشت بدهی مالیاتی واحدهای تولیدی است. طبق مصوبه سران قوا مدت زمان بدهی مالیاتی از ۳۶ ماه به ۶۰ ماه افزایش یافت. از این طریق میتوان به احیای واحدها نیز اقدام کرد.
معاون وزیر صمت در مورد ایرادات قرعه کشی خودرو، افزود: در برنامه کاری ما حذف قرعه کشی خودرو است که پیش نیاز آن تجمیع قرعه کشی بود. حذف قرعه کشی خودرو در دستور کار وزارت صمت است، اما ابهامات آن باید برطرف شود.
مرحله نخست فروش خودرو از طریق سامانه تخصیص یکپارچه برگزار شد و بنابر اعلام وزارت صمت بیش از چهار میلیون متقاضی برای حدود ۱۷۷ هزار دستگاه خودروی عرضه شده ثبت نام کردند. مراسم قرعه کشی این مرحله دوشنبه برگزار شد و منتخبین این دوره معرفی شدند.
اولین مرحله از فروش خودرو در سامانه یکپارچه تخصیص خودرو به پایان رسید. این سامانه که برای اولین بار از سوی وزارت صمت اجرایی شده با هدف نظارت بر روند فروش و قرعه کشی طرح های فروش خودروسازان می باشد و تمام خودروسازان خصوصی و دولتی ملزم شدند تا طرح های فروش خودرو را در این سامانه بارگذاری کنند و برنامه های فروش تمام خودروسازان کشور به صورت متمرکز بر روی سایت یکپارچه فروش صورت می گیرد. و همچنین برای مشاهده نتایج قرعه کشی ایران خودرو و سایپا نیز باید از همین وب سایت استفاده شود.
در مرحله اول از روش جدید ۶ خودروساز کشور شامل ایران خودرو، سایپا، بهمن موتور، کرمان موتور، آرین موتور و مدیران خودرو برنامه های فروش خودرو را اعلام کردند. روز دوشنبه مورخ نهم خرداد ماه مراسم قرعه کشی این مرحله برگزار شد و اسامی منتخبین امروز مشخص شد.
از امروز چهارشنبه شنبه مورخ یازدهم خرداد ماه منتخبین فروش خودرو در سامانه یکپارچه تخصیص وزارت صمت مشخص شده است و افراد می توانند با در اختیار داشتن کد رهگیری از طریق سامانه به نشانی sale.iranecar.com از نتایج مطلع شوند.
آنگونه که وزارت صمت اعلام کرده است، در روش جدید فروش خودرو این وزارتخانه تنها نقش نظارتی خود را پررنگ تر کرده است و در فرآینده قرعه کشی به هیچ عنوان دخالتی ندارد.
فرآیند قرعه کشی در سامانه جدید به این صورت است که هر خودروساز اطلاعات ثبت نام کنندگان محصولات خود را جمعآوری میکند و پس از صحتسنجی در نهایت قرعهکشی توسط خود خودروساز انجام میشود. در این بین دولت و وزارت صمت و سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان تنها ناظر بر حسن انجام قرعه کشی خواهند بود.
مرحله اول فروش خودرو در این سامانه از ساعت نه صبح سه شنبه ۲۷ اردیبشهت آغاز شد و متقاضیان خودرو ظرف مدت یک هفته تا ساعت نه صبح روز سه شنبه سوم خرداد اطلاعات ثبت نامی خود را در این سامانه وارد نمودند.
متقاضیان با مراجعه به سایت یکپارچه فروش وزارت صمت می بایست ضمن ایجاد پروفایل کاربری نسبت به ثبت نام خودرو اقدام می کردند. اطلاعات شناسنامه ای، شماره شبا حساب بانکی و شماره گواهینامه متعلق به فرد از جمله مدارک مورد نیاز بود.
همچنین محدودیت های پیشین برنامه های فروش خودروسازان همچنان به قوت خود باقی است که مهم ترین آنها عبارتند از عدم خرید خودرو از خودروسازان داخلی طی ۴۸ ماه گذشته و نداشتن پلاک انتظامی فعال. همچنین تنها امکان ثبت نام برای یک خودرو از طرح های فروش اعلامی برای هر فرد میسر است.
مجموع ظرفیت درنظر گرفته شده خودروهای عرضه شده توسط خودروسازان در سامانه یکپارچه تخصیص برای این دوره ۱۷۶۹۱۱ خودرو بود که در قالب ۱۱۵ طرح فروش متنوع(فروش فوری،فوق العاده،پیش فروشهای کمتر از یکسال و مشارکت در تولید) عرضه شد.
همچنین بر اساس اعلام وزارت صمت، ۴۱۷۵۳۵۲ نفر دراین سامانه ثبت نام کرده بودند که از این تعداد، ۳۸۷۸۳۰۱ در طرح عادی و ۲۹۷۰۵۱ نفر در طرح حمایت از خانواده بودند. واجدین شرایط طرح حمایت از خانواده، مادرانی هستند که تاریخ تولد فرزند دوم و ما بعد آن ها پس از ۱۹ آبان ۱۴۰۰ است.
دو شرکت ایران خودرو و سایپا در این مرحله نیز برنامه های فروش خودرو را اعلام کرده بودند.