افزایش قیمت | قیمت کالا
خبر مهم سخنگوی دولت درباره افزایش قیمت کالاها | دلیل افزایش قیمت کالاها مشخص شد
سخنگوی دولت گفت: افزایش قیمتهای موجود در بازار آثار عوامل متعددی همچون تورم جهانی، آثار تصمیمات قانونی، تغییر نرخ عوارض وارداتی است.
یکی از مشکلات دولت در چند سال اخیر افزایش قیمت کالاهای اساسی بدون هیچ ضابطه و قانونی بوده است.افزایش قیمت کالاها و خدمات و... در ایران هم بر اساس نرخ تورم اعمال می شود، هم بر اساس مناسبات و اخبار سیاسی و جو روانی جامعه.در سال های اخیر افزایش قیمت کالاها به صورت غیر قابل باوری رشد داشته استکه برخی از کالاهای اساسی حتی افزایش قیت 100 درصدی را نیز تجربه کرده اند.در ادامه به آخرین خبر از افزایش قیمت کالای اساسی می پردازیم.
سخنگوی دولت در رابطه با مصوبات جلسه هیئت دولت، گفت: هیئت وزیران مصوبات متعددی داشت که دو مصوبه برای اهالی رسانه اهمیت بیشتری دارد. آئین نامه ناظر به رتبه بندی معلمان در هیئت وزیران مطرح شد.
پیش از این، آئین نامه رتبه بندی معلمان به پیشنهاد وزارت آموزش و پرورش مطرح شده بود و کمیسیون آموزش دولت در چند جلسه این موضوع را مورد بررسی قرار داد.
وی بیان کرد: به دلیل ارزش قائل شدن به شأن و جایگاه معلمان، موضوع نیازمند رسیدگی بود تا آئین نامه منطبق با قانون شود و به اهداف مقرر در قانون برسیم که وزارت آموزش و پرورش در جهت این آئیننامه به سمت اجرایی شدن رتبه بندی معلمان گام بردارد.
بهادری جهرمی در رابطه با دیگر مصوبه دولت در خصوص اصلاح ساعت کاری ادارات، گفت: مصوبه عمومی برای کل کشور، بنا بر پیشنهاد وزارت نیرو تصویب شد که به موجب آن از ۲۱ خرداد تا تاریخ ۳ شهریور ساعت کاری ادارات به ۷ صبح تا ۱۳:۳۰ دقیقه تغییر کند و این تغییر از سوی مقامات اداری و استانی باید جبران شود تا خللی در خدمت رسانی و انجام امور نداشته باشیم.
وی افزود: توافقاتی با کشاورزان وزارت صنعت و معدن، وزارت نیرو و وزارت نفت صورت میگیرد تا هیچ خللی به حوزه تولید وارد نشود و برق مورد نیاز در صنعت تأمین شود و از سوی دیگر شاهد قطعی برق خانگی هم نباشیم. با مدیریت مصرف، این یک وعده نیست بلکه دستاورد همگانی خواهد بود.
سخنگوی دولت سپس در پاسخ به این سوال پیرامون افزایش قیمتها گفت: افزایش قیمتهای موجود در بازار آثار عوامل متعددی همچون تورم جهانی، آثار تصمیمات قانونی، تغییر نرخ عوارض وارداتی است.
وزیر اقتصاد گفت: سایر تولیدکنندگان فقط با رعایت قاعده مصوبه ستاد تنظیم بازار و منطق کارشناسی اقتصادی میتوانند افزایش قیمت داشته باشند.
سید احسان خاندوزی در حاشیه جلسه پیگیری موانع سرمایه گذاری و تولید که در محل وزارت اقتصاد برگزار شد، درباره افزایش قیمت کالاها اظهار کرد: ستاد تنظیم بازار مسوولیت کنترل قیمتها را دارد و وزارت صمت پیشنهاد خوبی برای قیمتها داشت که در ستاد تنظیم اولیه انجام شده است.
وی افزود: به زودی و ظرف چند روز آینده رسما مصوبه ستاد تنظیم بازار ابلاغ میشود و سایر تولیدکنندگان فقط با رعایت آن قاعده و منطق کارشناسی اقتصادی میتوانند افزایش قیمت داشته باشند.
وزیر اقتصاد درباره شکایت نسبت به سامانه رفاه ایرانیان و دهک بندی گفت: دلایل مختلفی برای این اعتراضها وجود دارد و توضیحات لازم در این زمینه توسط وزارت تعاون اعلام میشود.
وی درباره شکایت در صدور مجوز کسب و کار گفت: در درگاه ملی مجوزهای کسب و کار علاوه بر اطلاع رسانی و امکان ثبت درخواست مجوز برای تمام کسب و کارهای مجاز کشور، امکان شکایت هم وجود دارد.
خاندوزی افزود: اگر دستگاههای اجرایی علیرغم اینکه مستندات درخواست کننده کسب و کار کامل باشد اما از سوی دستگاه اجرایی بررسی نشود یا خارج از مهلت مقرر پاسخی داده نشود یا با وجود حایز شرایط بودن همچنان پاسخ منفی داده شود، امکان شکایت وجود دارد.
وی اظهار داشت: حدود ۶۰ درصد درخواستهای دریافت مجوز کسب و کار نقص مدرک دارند، ۲۰ درصد درخواست مجوزها صادر شده و ۱۳ درصد نیز تاخیر در صدور مجوز از سوی دستگاه مربوطه وجود دارد.
بررسی وضعیت کالاهای اساسی و اقلام ضروری خانوار در هفته دوم خرداد ۱۴۰۱ حاکی از ادامه روند افزایشی قیمت گوشت گوساله است ضمن اینکه محدودیت در عرضه شکر همچنان ادامه دارد.
بررسی وضعیت کالاهای اساسی و اقلام ضروری خانوار در هفته دوم خرداد ۱۴۰۱ حاکی از ثبات نسبی قیمتها نسبت به هفته گذشته است.
گزارشات میدانی نشان میدهد که قیمت گوشت گوساله همچنان روند افزایشی خود را حفظ کرده و در حالی که هفته گذشته ۵۵ هزار تومان نسبت به هفته ماقبل آن افزایش نرخ داشته، در هفته جاری نیز با ۵,۰۰۰ تومان رشد بیشتر، به ۲۲۵ هزار تومان در هر کیلوگرم رسیده است.
همچنین عرضه شکر در مراکز خردهفروشی همچنان محدود است و آنطور که یکی از فروشندگان گفت: وضعیت تأمین و عرضه این کالا طی ماههای اخیر با مشکل مواجه بوده و همچنان محدودیت زیادی در این حوزه وجود دارد.
در این زمینه فروشنده دیگری گفت: عرضه کالاهایی از جمله شکر و ماکارونی همچنان با محدودیت مواجه است و در حوزه ماکارونی به ویژه برندهای معروف، عرضه کمتری دارند.