قیمت بنزین | سهمیه بنزین
قیمت بنزین 20 هزار تومانی صحت دارد؟ | ماجرای حذف کارت های سوخت چیست؟
امروز خبری منتشر شد مبنی بر جمع آوری کارتهای سوخت آزاد جایگاهداران، همین خبر کافی بود تا شایعه کاهش سهمیه و سپس افزایش قیمت بنزین در فضای مجازی دهان به دهان بچرخد.
قیمت بنزین این روزها به یکی از مباحث روز تبدیل شده است چرا که اعلام اجرای طرح بنزین برای همه تغییر قیمت بنزین نیز به یکی از خبرهای دنبال کننده چند وقت اخیر تبدیل شد. مسئولان در اظهار نظرهای متفاوتی موضع مشخصی در رابطه با کاهش یا افزایش قیمت بنزین اعلام نکرده اند. مهمترین خبر منتشر شده در باره قیمت بنزین قیمت واقعی آن که 20 هزار تومان اعلام شده است. در ادامه به آخرین خبر درمورد قیمت بنزین می پردازیم.
امروز خبر رسیده که کارت های سوخت آزاد موجود در جایگاه ها غیرفعال است و فقط افراد دارای کارت سوخت می توانند سوختگیری کنند.
در پی این خبر رکنا نوشت؛ برخی مسئولین اعلام کردند که کارت های آزاد موجود در جایگاه ها فعال هستند و اخبار منتشر شده در فضای مجازی صحت ندارد.
بهروز محبی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس و نماینده سبزوار در این رابطه به ایسنا گفت: تا امروز بحث افزایش قیمت بنزین نبوده است، ولی ممکن است این تصمیم هم در آینده اتفاق بیفتد. برخی کمیسیونهای مجلس طرحهایی مثل هر نفر در روز یک لیتر بنزین و از ایندست مطالب را مطرح کردند که طبیعتاً هر موضوعی که از طرف دولت و مجلس در این رابطه باشد با تبادل نظر و خردجمعی به نتیجهای که صلاح کشور در آن مستتر است، میرسانیم.
وی در ادامه این با اشاره به اینکه شرایط کشور تورمی است، می گوید: «قطعاً ورود به این مسائل مهم همراه با تبعاتی هم هست، اما باید دانست که حدود یک میلیون و ششصد هزار میلیارد در سال یارانه پنهان داریم که این مبلغ، فقط در حوزه گاز حدود نهصد هزار میلیارد است. این مباحث قطعاً میطلبد در حوزه انرژی در پنج فرآورده نفتی تجدیدنظر جدی داشته باشیم که تجدیدنظرها، بحثهای زیادی مثل بهینهسازی و صرفهجویی و… را هم شامل میشود.»
پرویز محمدنژاد، عضو هیات رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی نیز، به ایسنا گفته است: «در عین حال که معتقدیم باید در حوزه مصرف بنزین، گازوئیل و سایر فرآورده های آن مدیریت دقیقتری اعمال شود اما هیچ گونه برنامه ای برای افزایش قیمت آن ها در دستور کار مجلس و دولت نیست.»
این نماینده مجلس اعلام کرد که ما به زور و با اجبار قیمت بنزین را در این رقم نگه داشتیم. قیمت بنزین رقمی بالغ بر یک دلار است و مابقی آن یارانه است. اما هیچ برنامه ای در خصوص افزایش قیمت بنزین و سایر حامل های انرژی در دستور کار نیست. تنها طرحی که اکنون در خصوص تغییر در نحوه سهمیه بندی بنزین مطرح است، همان طرحی است که به صورت پایلوت بدون تغییر قیمت در جزیره کیش در حال اجرا است. این طرح نیز در راستای کسب اطلاعات مدیریتی در حال اجرا است.
پورمحمدی، معاون سازمان برنامه و بودجه، در این زمینه میگوید:افراد ثروتمند که هر کدام چند ماشین دارند، بیشتر از یارانه بنزین استفاده میکنند. قیمت اصلی و واقعی بنزین در اصل ۲۰ هزار تومان است، این افراد از ۱۷ هزار تومان مابهالتفاوت یارانه بیشتر استفاده میکنند.تصمیم جدید دولت درباره افزایش قیمت بنزین مشخص نیست.
و بالاخره شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران این شایعه را تکذیب کرد و اطلاعیهای صادر کرد که در ذیل آمده است:
۱- به اطلاع عموم هموطنان عزیز میرساند؛ در پی انتشار برخی اخبار در رسانه ها و فضای مجازی در خصوص حذف کارت سوخت جایگاهداران از چرخه عرضه بنزین در جایگاههای عرضه سوخت کشور به اطلاع مردم عزیز می رساند موارد مورد اشاره شایعه ای بیش نیست و همچنان مطابق روال گذشته عرضه بنزین در تمامی مناطق 37 گانه شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران با نرخ اول بصورت یارانه ای (1500 تومانی) و بنزین با نرخ غیر یارانه ای (3000 تومان) انجام می شود.
۲- همچنین درباره افزایش قیمت بنزین، به اطلاع هموطنان عزیز می رساند این موضوع نیز تکذیب می شود و هیچ تصمیمی برای افزایش قیمت بنزین گرفته نشده است و اساساً چنین موضوعی هم مطرح نیست .
۳- از هموطنان عزیز تقاضا میشود به شایعات منتشر شده در فضای مجازی توجه نکرده و اخبار صحیح را از سایت شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران به آدرس niopdc.ir دریافت کنند.
ابراهیم رضایی در حاشیه نشست با اصحاب رسانه به مسائل اقتصادی و معیشتی مردم اشاره کرد و اظهار داشت: اکنون وضعیت معیشتی مردم خوب نیست و گرانیها باعث نگرانی مردم شده است.
وی افزود: در طرح عادلانهسازی یارانهها، قرار بود فقط چهار قلم کالا گران شود ولی اکنون خیلی از کالاها را شامل شده و نمایندگان پیگیر موضوع هستند.
نماینده دشتستان در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: وزرای مرتبط با بحث گرانی را به مجلس فرا خواندهایم و انتظار داریم تصمیماتی گرفته شود که مردم راضی باشند.
رضایی در ارتباط با مالیات بر خانههای خالی نیز گفت: دو میلیون خانه خالی متعلق به افراد ثروتمند در کشور داریم که باید نظارت بیشتری صورت گیرد تا سوء استفاده نشود.
وی در ارتباط با افزایش قیمت بنزین نیز یادآور شد: امسال هیچ افزایش قیمت بنزینی نداریم و تاکنون اصلا در مجلس و دولت مطرح نشده است.
نماینده دشتستان خواستار تسریع در طرحهای حوزه آب در دشتستان شد و افزود: با توجه به گرمای طاقتفرسای تابستان امسال، مردم نباید کمبود آب را احساس کنند و همه مسئولان موظف هستند پای کار باشند.
بهادری جهرمی در برنامه تلویزیونی صف اول گفت: ارز دارو و نان حذف نخواهد شد و دولت در خصوص افزایش قیمت دارو و نان و بنزین هیچ برنامه ای نداشته و نخواهد داشت.
پرویز محمدنژاد ضمن تکذیب شایعات مطرح شده در خصوص تغییر در نحوه سهمیه بندی بنزین و افزایش قیمت آن، بیان کرد: هیچ برنامه ای در خصوص افزایش قیمت بنزین و سایر حامل های انرژی در دستور کار نیست. تنها طرحی که اکنون در خصوص تغییر در نحوه سهمیه بندی بنزین مطرح است، همان طرحی است که به صورت پایلوت بدون تغییر قیمت در جزیره کیش در حال اجرا است. این طرح نیز در راستای کسب اطلاعات مدیریتی در حال اجرا است.
وی در ادامه اظهار کرد: هیچ بحثی در خصوص افزایش قیمت بنزین در کمیسیون انرژی که مرجع اصلی صدور مجوز در این حوزه است، مطرح نشده و این مطالب صرفا شایعاتی در فضای مجازی است. البته ما معتقدیم که در حوزه مصرف حامل های انرژی نظیر بنزین، گازوئیل و سایر فرآورده های نفتی باید مدیریت دقیق تری اعمال گردد.
نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه در موضوع برق، کمیسیون انرژی طرح توسعه و مانع زدایی از صنعت برق را با کار کارشناسی دنبال کرد، تصریح کرد: در زمینه سایر حامل های انرژی نیز لازم است که کار کارشناسی انجام شود. دولت بحث مدیریت یارانه ها را دنبال می کند و اگر قرار باشد در حوزه یارانه بنزین یا گازوئیل تغییر ایجاد شود به مصرف کننده آسیبی وارد نخواهد شد. مانند یارانه نان که دولت قصد دارد مستقیم آن را به نانواها پرداخت کند.
محمدنژاد تاکید کرد: ما اجازه افزایش قیمت بنزین یا سایر فراورده ها را نخواهیم داد چراکه نباید فشار مضاعفی به مردم تحمیل شود. در زمینه تولید بنزین و گازوئیل هزینه زیادی می شود، باید ساماندهی در این حوزه صورت گیرد اما نباید قیمت ها افزایشی داشته باشد.