رتبه بندی معلمان | رتبه بندی فرهنگیان
خبر بد درباره رتبه بندی فرهنگیان | موارد منفی و نامناسب در تدوین رتبه بندی معلمان
رضا حاجیپور نماینده مردم آمل و سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درخصوص تدوین آییننامه اجرایی قانون رتبهبندی معلمان که انتقادات جدی نسبت به آن وجود دارد، گفت: بله متاسفانه مواردی در تدوین آییننامه در حال لحاظ شدن است که مثبت و رضایتبخش نیست.
طرح رتبه بندی معلمان دغدغهای دیگر در حوزه آموزش و پرورش است که پس از گذشت حدود ۱۰ سال از تصویب آن اکنون تصویب لوایح آن در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است.طرح رتبه بندی معلمان از اقداماتی است که در وهله اول برای ارتقای کیفیت آموزشی و سپس در راستای بهبود وضعیت معیشت معلمان در نظر گرفته شده است.طرح رتبه بندی معلمان یکی از طرح های پر سرو صدای این روزها در مجلس است . زیرا با انجام طرح رتبه بندی معلمان حقوق معلمان افزایش چشمگیری خواهد داشت.در ادامه به آخرین اخبار از طرح رتبه بندی معلمان می پردازیم.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: متاسفانه مواردی در تدوین آییننامه رتبهبندی معلمان در حال لحاظ شدن است که مثبت و رضایتبخش نیست. این قانون در مجلس مصوب شده، برای تصویب آن زحمت زیادی رقم خورده و بودجه آن هم در نظر گرفته شده است، در چنین شرایطی اینکه اکنون بخواهند در تدوین آییننامه داخلی یک اندازهگیری متفاوت را اعمال کنند، قابل قبول نیست.
رضا حاجیپور نماینده مردم آمل و سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درخصوص تدوین آییننامه اجرایی قانون رتبهبندی معلمان که انتقادات جدی نسبت به آن وجود دارد، گفت: بله متاسفانه مواردی در تدوین آییننامه در حال لحاظ شدن است که مثبت و رضایتبخش نیست. این قانون در مجلس مصوب شده، برای تصویب آن زحمت زیادی رقم خورده و بودجه آن هم در نظر گرفته شده است، در چنین شرایطی اینکه اکنون بخواهند در تدوین آییننامه داخلی یک اندازهگیری متفاوت را اعمال کنند، قابل قبول نیست.
وی ادامه داد: این نوع رفتار توهین به معلمان عزیز است، مجلس و کمیسیون آموزش اصلا نسبت به این موضوع کوتاه نخواهند آمد.
عضو کمیسیون آموز مجلس ابراز داشت: در طول چند دوره گذشته ما تنها مجلسی هستیم که ایستادگی کردیم و این لایحه را به نتیجه رساندیم، البته همین نکته قابل توجه است که این موضوع لایحه دولت بود نه طرحی از جانب نمایندگان مجلس. در زمان تصویب این قانون و همینطور در زمان تصویب بودجه امسال برای اجرای این قانون بودجه مورد نیاز را هم در نظر گرفتیم. اکنون چرا نباید اجرا شود؟
وی تاکید کرد: ما نمایندگان در کنار معلمین هستیم و تمام قد هم میایستیم و از این حق و مصوبه قانونی دفاع کرده و کوتاه نخواهیم آمد.
نماینده مردم آمل اضافه کرد: از رئیسجمهور محترم هم به جهت همراهی با این موضوع برای تصویب این قانون تشکر میکنیم و از هیات دولت میخواهیم از اینکه مصوبهای در جهت خدشهدار شدن مصوبه قانونی مجلس داشته باشد، پرهیز کند.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در ادامه اظهار داشت: هیات دولت مواردی را در آییننامه لحاظ کردند که با قانونی که مجلس مصوب کرده بعضا مغایرت دارد، دولتمردان اگر به مجلس اعتماد دارند باید از این رفتارها پرهیز کنند. قانونی که تصویب شد با حضور نمایندگان دولت به تصویب رسید، معاون پارلمانی رئیسجمهور، معاون سرمایه انسانی، رئیس سازمان اداری استخدامی کشور و رئیس سازمان برنامه و بودجه همه حضور پیدا کردند، این دیگر چیزی نبود که بخواهند بروند در هیات دولت مجددا آن را چکش کاری کنند.
وی در رابطه با طولانی شدن زمان تصویب و اجرای این قانون در دولت، گفت: به عقیده من باید هرچه زودتر تصویب آییننامه آن را به نتیجه برسانند، ما نمایندگان هم منتظر هستیم که هرچه زودتر این کار به نتیجه رسیده و اجرا شود.
حاجیپور به تلاش تمام نمایندگان برای تصویب این قانون، تصریح کرد: در فرآیند به نتیجه رساندن این لایحه هم این تنها کمیسیون نبود که فعالیت داشت و دلسوزی میکرد بلکه کل نمایندگان در این زمینه ایستادگی کردند و باید از کل مجلس تشکر کنیم. البته کمیسیون هم وظیفه ذاتی داشت که این کار را دنبال کند و این تبدیل به قانون شد و امروز ما از دولت انتظار داریم که هر چه زودتر آن را اجرایی کند.
عضو کمیسیون آموزش مجلس گفت: بحث «آزمون برای ارتقاء از یک رشته یا از یک پایه به پایه دیگر»، اینها جزو مواردی است که دولت نمیتواند آن را وضع کند، اگر بنا بود این کار انجام شود باید یک جایی در قانون میآمد. ما در قانون شاخص تعیین کردیم و به ترتیب اولویت، آن شاخصها باید رعایت شود.
مهرداد ویسکرمی نماینده مردم خرمآباد در مجلس شورای اسلامی در رابطه با تعیین تکلیف آییننامه اجرایی قانون رتبهبندی معلمان و اینکه به نظر میرسد آییننامهای که دولت در حال تصویب آن است چندان رضایتبخش نیست، گفت: پس از مدتها تلاش و فعالیت با پایمردی کمیسیون آموزش و مجلس الحمدلله رتبهبندی قانون شد و اولویتهای آن هم در مجلس مشخص شد. مواردی که لازم بود هم شورای محترم نگهبان ابهاماتی را وارد دانستند که مجلس هم آن ابهامات را برطرف کرد.
وی ادامه داد: براساس قاعده قانونگذاری نباید آییننامه اجرایی یک قانون با روح و صراحت آن قانون در تضاد باشد و به نظر میآید که دولت نمیتواند خارج از آن چارچوبی که مجلس تعیین کرده شروطی را وضع کند که با این چارچوب همخوانی نداشته باشد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در خصوص مواردی که در آییننامه آمده و نمایندگان با آن مخالفت دارند، ابراز داشت: مثلا بحث «آزمون برای ارتقاء از یک رشته یا از یک پایه پایه دیگر»، اینها جزو مواردی است که دولت نمیتواند آن را وضع کند، اگر بنا بود این کار انجام شود باید یک جایی در قانون میآمد. ما در قانون شاخص تعیین کردیم و به ترتیب اولویت، آن شاخصها باید رعایت شود.
وی افزود: کمیسیون در این مدت تعامل جدی و خوبی با وزارت آموزش و پرورش داشته و حتی تا ۲۷-۲۸ ویرایش هم بر آییننامه اعمال شد، امیدواریم که انشاءالله مصوباتی که انجام میشود با قانون در تضاد نباشد.
ویسکرمی همچنین عنوان کرد: به نظر میآید بعضی کارهایی که دولت دارد انجام میدهد باید یک مقدار تامل بیشتر در کار بکند، دولتی که در بحث اعتبار و پول این قانون مقاومت میکرد در بحث اجرا این همه سختگیری شاید کمی دور از انتظار بود. ما نمیگوییم که سختگیری نباشد اما باید برآیند این قانون ارتقاء فرهنگ، کیفیت آموزش و پرورش کشور، وزارتخانه، جایگاه معلم و رعایت حقوق دانش آموز باشد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: از سوی دیگر این سختگیری باید معقول هم باشد، یعنی شما باید انتظارات خود را با شرایط و واقعیتها بسنجید که معقول باشد نه آنقدر سختگیری کنید که مشمول هیچکس نشود و نه آنقدر رها باشد که گویا اصلا وجود ندارد.
عضو کمیسیون آموزش مجلس تصریح کرد: به نظر من همین قانون مجلس اگر اجرا شود نتیجه و خروجی خیلی بهتری خواهد داشت. البته دولت در آییننامه طبق قانون حق و حقوقی دارد که میتواند اعمال کند اما آییننامه اجرایی دولت نمیتواند با روح قانون در تضاد باشد، چون آیین نامه اجرای قانون است و نباید با اصل آن قانون غیرهمخوان باشد یا در اجرای آن مانع ایجاد کند.