یارانه جدید | ثبت نام یارانه جدید | واریز یارانه جدید
افزایش چند برابری یارانه جدید تیر ماه | سورپرایز رئیسی برای واریزی جدید
مطابق آنچه دولت برای پرداخت یارانه نقدی مرحله ۱۳۵ و ۱۳۶ یارانهها در نظر گرفته بود، برای مرحله ۱۳۷ نیز افراد حاضر در دهک اول تا سوم مبلغ ۴۰۰ هزار تومان دریافت خواهند کرد. این مبلغ برای افراد حاضر در دهک چهارم تا نهم نیز به ۳۰۰ هزار تومان میرسد.
بالاخره پس ازمدتها انتظار وعده یارانه جدید رئیسی عملی شد و به حساب سرپرستان واریز شد. تاکنون هیچ مسئولی در رابطه با پرداخت یارانه جدید موضوعی را مطرح نکرده است اما بر اساس صحبت کارشناسان یارانه جدید هنوز قابل برداشت نیست. یارانه جدید به گفته برخی از نمایندگان به صورت کالا پرداخت خواهد شد.در ادامه به آخرین اخبار از یارانه جدید می پردازیم.
پس از حذف ارز ترجیحی، دولت میزان پرداخت یارانهها را تغییر داد. اما حالا برخی از رسانهها ادعای تغییر دوباره و افزایش میزان یارانهها را مطرح کرده اند. این خبر در حالی است که هنوز دولت هیچ تغییری در این رابطه نداشته و بعید به نظر میرسد که تصمیمی هم برای افزایش یارانههای نقدی داشته است.
تنها موضوعی که در شرایط حاضر در وزارت اقتصاد و دولت مطرح است، شیوه پرداخت یارانهها است. در واقع دولت در تلاش است تا در آینده کالابرگ الکترونیکی را جایگزین پرداخت نقدی کند. اما وزیر اقتصاد گفته که سازوکار کالابرگ نهایی نشده است.
خاندوزی معتقد است که اجرا کردن چنین سامانهای به زمان نیاز دارد؛ بنابراین به نظر میرسد که فعلا مرحله ۱۳۷ نیز به شکل نقدی به حساب سرپرستهای خانوار واریز شود.
میزان یارانه جدید نقدی تیرماه ۱۴۰۱ چقدر است؟
مطابق آنچه دولت برای پرداخت یارانه نقدی مرحله ۱۳۵ و ۱۳۶ یارانهها در نظر گرفته بود، برای مرحله ۱۳۷ نیز افراد حاضر در دهک اول تا سوم مبلغ ۴۰۰ هزار تومان دریافت خواهند کرد. این مبلغ برای افراد حاضر در دهک چهارم تا نهم نیز به ۳۰۰ هزار تومان میرسد.
اما یارانه دهک دهم حذف شده و قرار نیست که به این گروه یارانه تعلق گیرد.
دهک بندی یارانه ها به چه صورت است؟
براساس اعلام سازمان هدفمندی یارانه ها، افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی در دهک اول تا سوم قرار میگیرند.
افرادی هم که طی شش ماه اخیر گردش مالی بیشتر از ۳۰۰ میلیون، پرواز خارجی و خرید خودرو بالای ۳۰۰ میلیون داشته باشند در دهک دهم قرار میگیرند. سایر افرادی که چنین شرایطی نداشته باشند، براساس گردش مالی سالیانه آنها در دهک چهارم تا نهم قرار میگیرد.
پرداخت یارانه جدید توسط دولت سیزدهم انتحاب میان بد و بدتر بود
روزنامه اعتماد، پاسخ سازمان برنامه و بودجه به نامه اخیر ۶۱ اقتصاددان به رئیس جمهور را منتشر کرده است
در بخشی از این پاسخ آمده است: دولت با حذف ارز ۴۲۰۰ در واقع درنظر داشت که بخشی از فشار رو به تزاید بر پول پرقدرت - که چند سال اخیر به اشتباه بر سایر عوامل انتشار پایه پولی اضافه شده بود- را مخصوصا در درازمدت کم نماید و به دنبال آن یکی از عوامل ساختاری موجد تورم فزاینده در آینده را از بین ببرد.
به عبارت دقیقتر، دولت اراده کرده است که روش تأمین منبع ریالی مربوط به شکاف قیمتی ارز از محل پایه پولی را کنار گذاشته و تامین آن را تا حد امکان به خود اقتصاد واگذار کند ولی با علم به اینکه این اقدام با کاهش نسبی رفاه مصرفکننده در کوتاهمدت همراه میشود، در تلاش بوده بخشی از آن را با پرداخت یارانه هدفمند حتی تا ۹ دهک در مدتی جبران نماید و یارانه مستقیم به مصرفکننده نهایی برسد.
شرایط پیش روی این میراث اقتصادی گرفتار انتخاب بین بد و بدتر است و نظر کارشناسان دخیل در امر برنامهریزی بر این بوده که اگر فشار متوالی ماهانه بر پایه پولی از این مقطع به بعد کم نشود، آثار بودجهای و نقدینگی و تورم فزاینده آن در بلندمدت دارای زیان رفاهی بیشتری بر شهروندان خواهد داشت. به عبارتی دیگر اگر تأمین شکاف قیمتی ارز در پی حفظ سیاست نرخ ارز ترجیحی ادامه داشته و فنر ارزی فشرده بماند، رهایی از دور باطل ارز و تورم در آینده امکانپذیر نخواهد بود. اصرار بر حفظ ارز ترجیحی جدا از جنبه رانتجویانه و عدم تخصیص بهینه منابع، شتاب در تورم در آینده را در پی خواهد داشت.