وام بانکی | وام بدون ضامن | وام با سود کم
عیدی ویژه دولت برای این خانوارها | جزئیات و شرایط دریافت وام بانکی ۳۱۰ میلیونی دولت
معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن گفت: برای بازسازی واحدهای مسکونی شهری که در جریان زلزله هرمزگان تخریب شدهاند پیشنهاد پرداخت ۲۵۰ میلیون تومان تسهیلات و ۶۰ میلیون تومان کمک بلاعوض را دادهایم، البته کار بازسازی را معطل وام نگذاشتهایم و هماکنون سیمان و میلگرد را به منطقه ارسال کردهایم.
وام بانکی مجموعهای از وامهای قرضالحسنه و تسهیلات بانکی وسوسهبرانگیز است. صاحبان مشاغل، زوجهای جوان، کارآفرینان، مسکنجویان و خلاصه هر کسی که قصد ایجاد تحولی در زمینه شغلی، زندگی و تحصیلی خود دارد؛ میتواند از وام بانکی بهعنوان یک وجه کمکی بهرهمند شود. وام بانکی به کمک آن دسته از افرادی میآید که نیاز مبرم به وجه نقدی هنگفت دارند؛ چرا که نقدینگی، گمشده همیشگی مردم است؛ پس نیاز به وجه نقد برای انجام هر پروژهای، افراد را تشویق (وادار) به استفاده از وام بانکی و تسهیلات ارائهشده از سوی بانکها میکند.در ادامه به آخرین خبر از وام بانکی می پردازیم.
معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن گفت: برای بازسازی واحدهای مسکونی شهری که در جریان زلزله هرمزگان تخریب شدهاند پیشنهاد پرداخت ۲۵۰ میلیون تومان تسهیلات و ۶۰ میلیون تومان کمک بلاعوض را دادهایم، البته کار بازسازی را معطل وام نگذاشتهایم و هماکنون سیمان و میلگرد را به منطقه ارسال کردهایم.
مجید جودی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: ارزیابی خسارات زلزله روزهای اخیر هرمزگان به اتمام رسیده که ۱۱۹۷ واحد احداثی و ۱۴۷ واحد تعمیری است. با توجه به اینکه عمده واحدها نامقاوم بودند، تعداد احداثیها بالا است.
وی افزود: ما آواربرداری را شروع کردهایم و قبل از مصوبه دولت درخصوص تسهیلات کار ساخت واحدها را آغاز میکنیم. سیمان، میلگرد و مصالح را به منظور بازسازی به منطقه ارسال کردهایم و منتظر مصوبه وام نماندیم. بعد از اینکه مصوبه دولت درخصوص وام و بلاعوض بیاید سرعت بیشتر میشود. هماکنون مصالح را به مردم میدهیم تا کار را شروع کنند.
معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن درباره رقم تسهیلات واحدهای زلزله زده گفت: پیشنهاد ما برای واحدهای مسکونی شهری ۲۵۰ میلیون تومان وام و ۶۰ میلیون تومان کمک بلاعوض است. همچنین پرداخت ۲۰۰ میلیون تومان وام و ۶۰ میلیون تومان بلاعوض را برای واحدهای روستایی پیشنهاد دادهایم.
جودی اسکان موقت را منوط به تصمیم هیات دولت دانست و گفت: درخصوص اسکان موقت هنوز تصمیم خاصی گرفته نشده است. البته چادرهای مجهز به کولر در اختیار زلزلهزدگان قرار دادهایم اما با توجه به گرمای منطقه باید برای اسکان موقت چارهاندیشی شود.
این روزها بانکهایی که صورت مالیشان زیانهای بزرگی را به ثبت رساندهاند، از تسهیلات کلان با شرایط بازپرداخت ۴۰ ساله به بدهکاران بزرگ بانکی پردهبرداری میکنند که اعجابآور دارد.
بر اساس آخرین صورتهای مالی منتشرشده از سوی بانکهای کشور در سال ۱۴۰۰، ۱۲ بانک خصوصی و دولتی دچار زیان انباشته سنگین هستند. طبق اطلاعات صورتهای مالی، مجموع زیان انباشته این ۱۲ بانک حالا به بیش از ۳۲۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.
طبق آمارها بانک آینده همچنان پرچمدار زیاندهی است. این بانک خصوصی با ۹۵٫۴ هزار میلیارد تومان زیان، بالاترین رقم زیان انباشته مربوط به بانک خصوصی و دولتی را دارد. این بانک همچنین در صورت مالی حسابرسینشده خود تا پایان سال ۱۴۰۰ نیز اعلام کرده که فقط در همین سال ۲۷٫۹ هزار میلیارد تومان زیان به بار آورده است.
پس از این بانک، بانک دولتی ملی با ۶۷هزارو ۵۲۴ میلیارد تومان زیان انباشته تا پایان سال ۱۳۹۹ (آخرین صورت مالی) دوم است. بانک خصوصی سرمایه با ۴۰هزارو ۱۸۸ میلیارد تومان زیان انباشته، سوم است. این بانک فقط در سال ۱۴۰۰ ششهزارو ۷۳۳ میلیارد تومان زیاندهی داشته است.
بهاءالدین حسینیهاشمی، کارشناس امور بانکی درباره مدت تسهیلات خارج از عرف برخی بانکها ازجمله تسهیلات بانک کشاورزی به شرکت بازرگانی دولتی عنوان میکند: طبق قانون عملیات بانکی بدون ربا، تسهیلات بالای ۶۰ ماه صرفا مخصوص طرحها و پروژههاست.
او همچنین میگوید: ممکن است شرکتهای بزرگی مثل خودروسازها، شرکتهای پتروشیمی، سیمانی، معدنی، ساختمانی یا… بدهکاران باشند که تداوم فعالیت دارند.
در این حالت اگر بانک بخواهد دست به تملیک بهجای بدهیاش بزند، مؤسسه تعطیل میشود؛ پس بانکها عموما ناچار هستند به تمدید مهلت تسویه وام و دستهای از وام و تسهیلات هم وجود دارد که به هر دلیلی ممکن است سوخت شده باشد، با عواملی مثل واگذاری یا زیاندهی واحد بدهکار.
وی افزود: برای تسهیلات بخش بازرگانی حداکثر زمانی که میشود در نظر گرفت یک سال است. بنابراین این وام ممکن است پنجماهه اما تکرارشونده باشد؛ چون بازرگانی دولتی تداوم فعالیت دارد، مدام تسهیلاتی را میگیرد و در عرض چند ماه بازمیگرداند.
چون این فرایند در حال تکرار است، سقف مبلغی برای آن در نظر گرفته میشود و طی چندین سال با قراردادهای کوتاهمدت به شرکت داده و تسویه میشود.
او درباره نرخ سودهای تکرقمی فهرست بدهکاران بانکی هم توضیح میدهد: گاهی اوقات این تسهیلات از وجوه در اختیار بانکها، وجوه امانی یا وجوه ادارهشده پرداخت میشود؛ یعنی شرکت دولتی وجوهی را در اختیار بانک میگذارد تا بانک آن را به برخی بخشهای زیرمجموعه شرکت به صورت تسهیلات پرداخت کند؛ چون این وجوه متعلق به خود بانک نیست، مشکلی ایجاد نمیکند.
ضمن اینکه برخی وامها هم میتوانند بهصورت قرضالحسنه یا وام در مناطق محروم باشد یا برای مثال در مسائل غیرمترقبه داده شده باشد.