رتبه بندی فرهنگیان | رتبه بندی معلمان
طرح رتبهبندی فرهنگیان اجرایی شد | کدام معلمان شامل رتبه بندی فرهنگیان نمی شوند؟
وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد احکام معلمان از ۳۱ شهریور جاری صادر میشود. هرچند اجرای قانون از شهریور ۱۴۰۰ تعیین شده و پرداخت معوقات یک ساله آن نیز باید از سوی دولت انجام شود.
طرح رتبه بندی فرهنگیان دغدغهای دیگر در حوزه آموزش و پرورش است که پس از گذشت حدود ۱۰ سال از تصویب آن اکنون تصویب لوایح آن در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است.طرح رتبه بندی فرهنگیان از اقداماتی است که در وهله اول برای ارتقای کیفیت آموزشی و سپس در راستای بهبود وضعیت معیشت معلمان در نظر گرفته شده است.طرح رتبه بندی فرهنگیان یکی از طرح های پر سرو صدای این روزها در مجلس است . زیرا با انجام طرح رتبه بندی فرهنگیان حقوق معلمان افزایش چشمگیری خواهد داشت.در ادامه به آخرین اخبار از طرح رتبه بندی فرهنگیان می پردازیم.
لایحه رتبهبندی معلمان پس از ۱۰ سال کشمکش در روز ۲۵ اسفند ۱۳۹۹ از سوی دولت وقت به مجلس ارسال و کلیات آن هجدهم خرداد سال ۱۴۰۰ به تصویب رسید.
اما بهدلیل تغییرات قابل توجه لایحه از سوی نمایندگان مجلس و عدم تامین بار مالی آن، ماهها در مجلس معطل ماند و یک مرتبه نیز از سوی شورای نگهبان رد و دوباره به مجلس بازگشت.
به نقل از ایسنا، طبق اعلام وزیر آموزش و پرورش، آییننامه اجرایی رتبهبندی معلمان یک شیوهنامه اجرایی نیز دارد که تا کنون منتشر نشده است.
محمد مخبر گفت: «در حال پیگیری این قانون و آمادهسازی برای اجرا هستیم و امیدواریم تا ابتدای سال تحصیلی همه معلمان رتبهبندی شوند و با انرژی مضاعف در کلاسهای درس حضور یابند.»
مخبر اعلام کرد: «کمیتههای لازم یا هیئتهای ممیزی براساس قانون شکل گرفته و رتبهبندی وارد مرحله اجرای اصلی در درون آموزش و پرورش شود. شروع آن هم از ۳۱ شهریور سال جاری است.»
آییننامه اجرایی رتبهبندی معلمان در حالی ابلاغ شده است و وزارت آموزش و پرورش نیز در حال آمادهسازی مقدمات اجرایی لازم آن است که طی دو سه هفته اخیر انتقادات و اشکالاتی بر آییننامه مذکور از سوی فرهنگیان و نمایندگان مجلس وارد شده است.
تا جایی که رئیس مجلس شورای اسلامی ۲۶ تیر در صحن علنی مجلس و در پاسخ به تذکر یک نماینده مجلس گفت: «در هیئت تطبیق وظیفه داریم که حتما مصوبات هیئت دولت را با قانون مطابقت دهیم. مصوبه دولت در خصوص قانون رتبهبندی معلمان به تازگی به هیئت تطبیق رسیده است. این مصوبه در مهلت قانونی هیئت تطبیق رسیدگی میشود و اگر مغایرت وجود داشته باشد، حتما اعلام خواهیم کرد.»
از جمله انتقاداتی که تا کنون مطرح شده میتوان به عدم شمولیت معلمانی که کد تخصیصی ندارند، ابهام در تشکیل کانونهای ارزیاب که قرار است صلاحیت عمومی و تخصصی معلمان را ارزیابی کنند.
شرط تداوم خدمت دوساله برای معلمانی که سال گذشته و یا امسال بازنشسته شدهاند، عدم شمولیت معلمان با دوسال خدمت، الزام به کسب امتیاز کف ۴۵۰ تا ۵۰۰ برای احراز رتبه آموزشیار معلمی و احتمال بروز مشکل در اعمال مدرک تحصیلی دوم فرهنگیان اشاره کرد که هنوز به همه آنها پاسخ داده نشده است و به نظر میرسد باید منتظر شیوهنامه اجرایی و آرای هیئت تطبیق ماند.
کدام گروه از معلمان، رتبهبندی میشوند؟
ماه ۳ آییننامه به مشمولان رتبهبندی پرداخته است که مطابق آن، مشمولان این آییننامه عبارتاند از مشمولین طرح طبقهبندی مشاغل معلمان و نیروهای توانبخشی مدارس استثنایی که در حال حاضر صرفا در واحدهای آموزشی و تربیتی اشتغال به خدمت تماموقت دارند.
افراد موضوع لایحه قانونی راجع به استفاده کارکنان کادر اداری وزارت آموزشوپرورش که برای خدمت معلمی استخدام شدهاند از طرح طبقهبندی مشاغل معلمان کشور و احتساب سوابق تجربی آنان – مصوب ۱۳۵۸ – شورای انقلاب جمهوری اسلامی ایران و اصلاحات بعدی آن، مشمول این آییننامه هستند.
آن دسته از نیروهای اداری شاغل در پستهای کارشناسی و بالاتر که بر اساس ضوابط و شرایط مربوط در یکی از عناوین موضوع طرح طبقهبندی مشاغل معلمان اشتغال یابند، از زمان تغییر سمت و شروع به خدمت معلمی مشمول نظام رتبهبندی میشوند. در صورت بازگشت مجدد به کار در سمتهای اداری حسب شرایط ذیربط از فوقالعاده رتبهبندی برخوردار نخواهند بود.
۸ گروهی که از دایره مشمولان رتبهبندی خارج میشوند؟
ـ نیروهای اداری
ـ نیروهای فاقد کد شناسه استخدام مورد تایید سازمان اداری و استخدامی کشور
ـ کارکنان مامور یا انتقالی به سایر دستگاههای اجرایی (با حفظ پست سازمانی با بدون آن)
ـ کارکنان مامور به مدارس غیردولتی (بهاستثنای مدیران و معاونین که از آموزشوپرورش حقوق دریافت میکنند)