چرا مردان جوان جذب و عاشق خانم های سن بالا می شوند؟ | روانشناسی

علاقمندی مردان جوان به ارتباط با زنان جا‌افتاده همچون یک مسئله اپیدمی است که از افراد عادی تا سلبیرتی‌ها و حتی سیاست مداران، شامل حال طیف گسترده‌ای از مردان جوان می‌شود.

چرا مردان جوان جذب و عاشق خانم های سن بالا می شوند؟ | روانشناسی
کدخبر : 14667
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

آمار نشان می‌دهد که در روزگار کنونی تعداد مردان جوانی که با زنان مسن‌تر از خود آشنا و ازدواج می‌کنند بیشتر از آن چیزی است که ما تصورش را می‌کنیم. 

به گزارش برترین ها، آمار نشان می دهد که در روزگار کنونی تعداد مردان جوانی که با زنان مسن تر از خود آشنا و ازدواج می کنند بیشتر از آن چیزی است که ما تصورش را می کنیم. علاقمندی مردان جوان به ارتباط با زنان جا افتاده همچون یک مسئله اپیدمی است که از افراد عادی تا سلبیرتی ها و حتی سیاست مداران، شامل حال طیف گسترده ای از مردان جوان می شود.

یکی از نمونه های معروف چنین ازدواج هایی دو هنرمند معروف هالیوود مانند دمی مور و استون کوچر شوهر اوست که ۱۶ سال از او کوچک تر است. شاید این اختلاف سنی فاحش به نظر بیاید، ولی باید بگوییم که زوج های بی شمار دیگری با اختلاف سنی های قابل توجه تر از این نمونه هم وجود دارند.

همه ما رئیس جمهور فرانسه امانوئل ماکرون را می شناسیم که با بریژیت معلم دوران دبیرستان خود که ۲۴ سال از او بزرگ تر است ازدواج کرده است. ماکرون وقتی همسر آینده اش را برای اولین بار سر کلاس درس ملاقات کرد تنها ۱۵ سال داشت. هرچند ارتباط این دو تا زمانی که ماکرون به سن بلوغ نرسیده بود، رابطه ای عاشقانه محسوب نمی شد، اما تحقیقات موشکافانه ای که در رابطه امانوئل و بریژیت صورت پذیرفته، نشان می دهد که وجود چنین روابط عاشقانه ای جزوی از اقتضای زمانه است و ایشان در این مورد تنها نیستند.

باوجود احتمال انگشت نما شدن و ننگ بودن، روابط با چنین اختلاف سنی های فاحشی بین مردان جوان و زنان مسن تر همچنان زنده است و روزبه روز بیشتر می شود. تحقیقاتی که در این زمینه صورت گرفته علل آن را توضیح می دهد.

سایت معتبر Today.com یک بخش نظرسنجی به این موضوع اختصاص داده که چرا مردان جوان، از زنان مسن تر خوششان می آید؟ برای توضیح این امر دلایل فراوانی توسط مرد هایی که با آن ها مصاحبه صورت گرفته شده، ذکر شده است که از آن جمله عبارتند از: آن های متکی به خود (self-assured) هستند، عزت نفس (self-confident) دارند، گفتگو های صریح و بی پرده ای دارند که آن ها را خوش صحبت تر می کند و اینکه صرفا بر تشکیل خانواده تمرکز ندارند.

در برخی از مصاحبه ها مرد های جوان چنین اظهار داشتند که مواظبت و توجهی که در رابطه با یک زن مسن تر از خود دریافت می کنند سبب افزایش سطح اعتماد به نفس و عزت نفس ایشان می شود. بعضی دیگر نیز چنین اذعان کرده اند که زن مسن تر دارای تجربه بیشتری در زندگی، ثبات عاطفی، صلابت بوده و در عین داشتن صداقت می توانند به مسائل از دیدگاه های مختلفی نگاه کنند.

مردی که ترجیح می دهد با زنان مسن تر از خود آشنا شود در توصیف و مقایسه ای که حین دوره آشنایی با دختران جوان تر از خود داشت چنین می گوید: «احساسم این بود که گویا سعی داشتم در هیاهوی موسیقی کلوپ رقص بخواهم مکالمه ای معنی دار داشته باشم». مهم ترین عامل نارضایتی این فرد در موارد آشنایی با زنان کم سن و سال این بود که مجبور بوده با رفتار های نابالغانه و بازی های آن ها مواجه شود.

چه میزان اختلاف سنی مسئله ساز است؟

طبق تحقیقات دکتر گلوریا کاوان (۱۹۸۴) در روابط عاطفی و عاشقانه ای که در آن زن از مرد مسن تر است، احتمال موفقیت و خوشبختی کمتری نسبت به رابطه های بدون اختلاف سنی، دارند. طبق نتایج تحقیق دکتر کاوان که هم زمان از جامعه آماری نوجوان و بالغان استفاده کرده بود، در هر دو گروه امکان موفقیت رابطه در حالتی که اختلاف سنی بیش از ۱۸ سال (زن بسیار مسن تر) است، بسیار پایین است.

هرچند که این شکاف سنی کمتر باشد، میزان قضاوت از سوی دیگران نیز به همان میزان کمتر است (در همین راستا به مقاله ای با عنوان «دلایل اصلی سخت بودن گریز از تعصب و پیش داوری» مراجعه کنید). همچنین دکتر کاوان چنین دریافت که زمانی که اختلاف سنی در بازه ۷ سال باشد، هر دو گروه مردان نوجوان و بالغ در مقایسه با زنان، استاندارد دوگانه ای برای قضاوت و پیش داوری جنسیتی به کار نمی برند.

نقطه عطف این اختلاف سنی کجاست؟ مردی که در نظرسنجی Today.com شرکت داشت و تجربه آشنایی با زنان جوان تر از خویش را داشت چنین اظهار می کند که ارتباط داشتن با زنی که تنها ۵ سال از او بزرگ تر باشد برای به دست آوردن بلوغ عاطفی و عمق رابطه ای که وی به دنبال آن بود را ناکافی دانسته بود. او زنانی را ترجیح می داد که یک دهه از او بزرگ تر باشند. در توضیح این ترجیح او چنین بیان کرد که این زنان بیشتر متکی به خود بوده و جاافتاده تر هستند و در مقابل «زنان جوان تر به اندازه ای که زنان مسن تر امکان رشد را برایم میسر می کنند را نمی توانند فراهم کنند.»

با محرز شدن این نکته که ترجیح شمار زیادی از مردان، ارتباط داشتن با زنان مسن تر است، سوال اصلی این است: چنین روابطی چطور شکل می گیرند؟ اگرچه در برابر داستان های کلیشه زنان مسنی که لباس پلنگی می پوشند و در حین سر کشیدن نوشیدی از مردان جوان دلبری می کنند، همه ما جبهه می گیریم و باورش نمی کنیم، ولی از زبان بسیاری از زنان داستان های واقعی را از نحوه ابراز توجه و پاپیچ شدن مردان جوان به آن ها می شنویم که به سختی به دنبال ارتباط با ایشان بوده اند.

خانم دکتر میلین آلاری در مقاله ای با عنوان «این مردان هستند که دنبال پلنگ هستند» (۲۰۱۹) چنین ذکر می کند که برخلاف کلیشه و باور عمومی، تعداد زنانی که خود را «اغواگر» دانسته و به دنبال مردان جوان هستند بسیار معدود هستند. این در حالی است که مردان جوان «بی اختیار منتظر فرصتی هستند تا بتوانند عشق بازی کنند».

وی با استفاده از داده های جمع آوری شده طی ۵۵ مصاحبه ای که با زنان ۳۰ تا ۶۰ ساله ای که با مردان جوان تر از خود رابطه داشته اند دریافت که زنانی که بیش از ۴۰ سال دارند به نسبت زنانی که در دهه ۳۰ سالگی خود هستند، در ایجاد چنین رابطه ای نقش منفعلانه تری از خود نشان می دهند. دکتر آلاری چنین اظهار می کند که درزمینه تحقیقات موردبحث، توانمندی یا تمایل به «بازتعریف نمایش جنسیتی» که برای ایجاد روابط اعمال می شود، توسط باور های فرهنگ عمومی، دست خوش تغییر می شود.

تحقیقی که توسط برایان کولیسون و لوسیانا پونس د-لئون (۲۰۱۸) برای بررسی علل تبعیض و پیش داوری های مرتبط با اختلاف سنی انجام یافت، چنین نتیجه می گیرد که طبق نظریه تکامل اصولا زنان جوان برای به حداکثر رساندن آمادگی باروری و دستیابی به منابع باید جذب مردان مسن تر از خود باشند و بالعکس. همچنین این محققین خاطرنشان می کنند که در روابط غیرمرسوم که اختلاف سنی در آن ها بیشتر است، بخصوص زمانی که زن مسن تر باشد، ترجیحات همسرگزینی مسلم قبلی را نقض می کند.

اما در جهان واقعی چنین به نظر می رسد که برخی از مردان ارتباط برقرار کردن با زنان مسن تر را ترجیح می دهند. دلیل این مسئله آن است که در چنین روابطی احساس برابری نسبی بیشتری حاکم است. چنین همسریابی هایی متداول تر و نیز موفق تر از آن چیزی است که اغلب افراد بر آن باور دارند.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه