حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی

بالاخره حقوق بازنشستگان 3 برابر افزایش یافت | حقوق بازنشستگان کشوری به چند می رسد؟

میزان افزایش حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۳ اعلام شد.

بالاخره حقوق بازنشستگان 3 برابر افزایش یافت | حقوق بازنشستگان کشوری به چند می رسد؟
کدخبر : 21576
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

 با توجه به روال هر سال حقوق بازنشستگان اوایل سال جدید کمی افزایش می یابد. حقوق بازنشستگان همانند سایر حقوق به صورت ماهانه پرداخت می شود. مجلس با افزایش حقوق بازنشستگان در سال 1402 موافقت کرده است و طبق خبر های اخیر به دست آمده درباره حقوق بازنشستگان و میزان افزایش آن مشخص شده است. اخبار منتشر شده از کمیسیون تلفیق حاکی از آن است که حقوق بازنشستگان بالاخره امسال افزایش و همسان‌سازی اجرایی خواهد شد.

 به نقل از اندیشه معاصر ،سقف معافیت مالیاتی در نظر گرفته شده برای حقوق و دستمزد در کنار میزان افزایش حقوق شاغلان و بازنشستگان نشان می‌دهد که دولت در این بخش سیاست انقباضی را مد نظر قرار داده است. در حالی که نرخ تورم بالاتر از ۴۵ درصد است، میزان افزایش حقوق برای شاغلان ۱۸ درصد و برای بازنشستگان بیست درصد پیش بینی شده است. میزان افزایش حقوق کارکنان همواره سیگنالی مهم برای میزان افزایش حقوق کارگران محسوب می‌شود. به عبارت دیگر پیش‌بینی‌ها بر این نکته استوار است که میزان افزایش حقوق کارگران به رغم رشد بالای تورم چیزی در همین حدود خواهد بود.

دولت از افزایش حقوق کارگران در نیمه دوم سال نیز طفره رفته و با اغاز سومین ماه از فصل پاییز هنوز تصمیمی در این زمینه اتخاذ نشده است.

در این میان میزان معافیت مالیاتی در نظر گرفته شده برای حقوق و دستمزد تفاوتی با سال گذشته ندارد و سقف معافیت مالیاتی سالانه ۱۲۰ میلیون تومان و ماهانه ۱۰ میلیون تومان خواهد بود.

 براساس لایحه بودجه سال آینده دولت، مستمری بازنشستگان در سال ۱۴۰۳ بیش از حقوق سایر کارکنان افزایش پیدا می‌کند.

مرتضوی در مصاحبه با خبرگزاری صدا وسیما، گفت: براساس لایحه بودجه سال آینده دولت، مستمری بازنشستگان در سال ۱۴۰۳ بیش از حقوق سایر کارکنان افزایش پیدا می‌کند.

مرتضوی با اعلام اینکه یکی از دغدغه اصلی دولت افزایش رفاه و معیشت بازنشستگان است، گفت: دولت جدا از افزایش مستمری بازنشستگان، باهدف افزایش بهبود شرایط اقتصادی همه هموطنان، برای افزایش اشتغالزایی و مهار و کاهش تورم تلاش می‌کند.

وی درخصوص مصوبه متناسب سازی مستمری بازنشستگان برنامه هفتم نیز گفت: وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و صندوق‌های بازنشستگی، هر تکلیفی که مجلس یا دولت مصوب کنند را اجرایی می‌کنند، اما باید تصمیم‌های کلان کشور به گونه‌ای مصوب شوند که مدیران در هنگام اجرا مصوبات، با حدقل مشکلات مواجه شوند.

وزیر تعاون کا و رفاه اجتماعی در پایان پیشنهاد داد: نمایندگان مجلس منابع مشخصی را متناسب سازی حقوق بازنشستگان پیش بینی کنند، تا این مصوبه ضمانت اجرایی بیشتری پیدا کند، چراکه افزایش مستمری‌ها بدون در نظر گرفتن منابع مالی مشخص نه تنها مشکل صندوق‌های بازنشستگی را حل نمی‌کند، بلکه مشکلی به مشکلات حال حاضر صندوق‌ها اضافه می‌کند.

پرداخت هشتمین ماه حقوق بازنشستگان، بدون استقراض از نظام بانکی

 میرهاشم موسوی در جلسه تأمین منابع این سازمان که با حضور معاونان و جمعی از مدیران این سازمان برگزار شد، گفت: در ابتدای این دولت و ابتدای آغاز به‌کار مدیریت جدید سازمان تأمین‌اجتماعی، ابعاد ناترازی منابع و مصارف سازمان به‌حدی بود که برخی پیش‌بینی کرده بودند دولت جدید و مدیریت جدید سازمان حتی برای چند ماه هم قادر به تأمین منابع برای پرداخت به موقع و کامل مستمری بازنشستگان نخواهد بود.

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی افزود: با همراهی دولت خدمتگزار و مجلس انقلابی، در این دوره نه تنها توانستیم بدهی انباشته بانکی به مبلغ بالغ بر ۱۰۶ هزار میلیارد تومان را تسویه کنیم و حتی یک روز هم در پرداخت مستمری‌ها تأخیر نداشتیم؛ بلکه در هشت ماهی که از ابتدای سال جاری تاکنون گذشته است، توانسته‌ایم تعهدات ماهانه بالغ بر ۴۰ هزار میلیارد تومانی سازمان را بدون استقراض از نظام بانکی پرداخت کنیم. استقراض بی‌رویه از نظام بانکی در یک سازمان بین‌النسلی در واقع نوعی آینده‌خواری و آینده‌سوزی بود؛ اما با تسویه بدهی کلان ۱۰۶ هزار میلیارد تومانی که از سال ۹۳ تا ۱۴۰۰ ایجاد شده بود، همچنین مدیریت مصارف و جذب بالغ بر ۲ میلیون نفر بیمه‌شده جدید در این دوره، اکنون در مسیر آینده‌سازی قرار گرفته‌ایم.

وی از پرداخت بخشی دیگر از مطالبات مراکز طرف قرارداد خصوصی و دولتی در هفته جاری خبر داد و گفت: این دستاوردها مدیون ایجاد یک عزم ملی در کشور برای تقویت نظام حکمرانی تأمین‌اجتماعی و حمایت و مساعدت همه ارکان نظام در این مسیر بوده است. در این دولت تاکنون بالغ بر ۲۵۰ هزار میلیارد تومان از مطالبات سازمان تأمین‌اجتماعی، بازپرداخت شده که هم از حیث عدد و رقم و هم از حیث کیفیت دارایی‌هایی که به سازمان تأمین‌اجتماعی واگذار شده، بی‌نظیر بوده است.

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی همچنین هوشمندسازی این سازمان را یکی از اولویت‌های این سازمان اعلام کرد و گفت: در مسیر هوشمندسازی تأمین‌اجتماعی، با بهره‌گیری از توان شرکت‌های دانش‌بنیان و جوانان توانمند کشور؛ پروژه لیست هوشمند حق‌بیمه را طراحی کردیم که این امکان را فراهم می‌کند که برخی بررسی‌ها که تاکنون در غیاب کارفرما بر روی لیست‌ها اعمال می‌شد و گاهی بدهی‌هایی هم بر اساس این کنترل‌ها برای کارفرما لحاظ می‌شد، در همان زمان تکمیل لیست انجام شود و نتیجه هم برای اصلاح لیست به کارفرما در همان زمان اعلام شود که به این ترتیب از ایجاد و انباشت بدهی‌های بیمه‌ای کارفرمایان پیشگیری خواهد شد.

وی بیان داشت: در آبان ماه سال جاری ۸۰ هزار لیست حق بیمه در قالب لیست هوشمند تکمیل و به شعب سازمان تأمین‌اجتماعی ارائه شده که امیدواریم به‌تدریج همه کارفرمایان از این امکان ارزشمند که اختلافات بین سازمان و کارفرمایان را به حداقل خواهد رساند، استفاده کنند.

ناهمراهی دولت در اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان

به نقل از اکونگار، نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از کش و قوس‌های فراوان با همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در طول اجرای برنامه هفتم توسعه کشور موافقت کردند؛ بنابراین، قرار شد حقوق بازنشستگان به ۹۰ درصد حقوق و فوق‌العاده‌های مستمر مشمول کشور شاغلان مشابه و هم‌تراز برسد.

در همین خصوص، اسماعیل حسین‌زهی، نماینده خاش به «اکونگار» گفت: در هر کشوری هر فردی که ۳۰ سال خدمت کرده باشد، بازنشست می‌شود که می‌باید مورد احترام دولت قرار بگیرد. از طرفی افرادی که وضع قانون و اجرای آن را به عهده دارند، باید بدانند که این روزها برای همه هست، پس توجه ویژه به این قشر، یکی از ضروریات است.

وی افزود: حتی در بعضی کشورها، زمانی که شخص بازنشسته می‌شود، می‌تواند یکی از فرزندانش را در همان دستگاهی که بوده، شاغل کند، ولی در کشور ما این‌طور نیست. تمامی این کارها یک جریان ناامیدی به جامعه تزریق می‌کند.

حسین‌زهی اظهار داشت: دولت در مورد حقوق بازنشستگان مصوبه‌ای داشته که به نظرم باید یک لایحه می‌داد. حال برخی می‌پرسند این روندی که ما در مجلس در پیش گرفتیم، مورد تایید دولت هست یا نه؟ که باید بگویم نقطه نظرات و پیشنهاداتی که در کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه کشور و صحن مجلس صورت گرفته، با هماهنگی دولت و بحث و بررسی نمایندگان آن‌ها بوده است و به هر حال بر سر این موضوع مهم، توافق شد، هرچند که پیش از این توافق، شاهد نارضایتی‌شان در خصوص بار مالی آن بودیم.

نماینده خاش در ادامه بیان کرد: در برنامه توسعه هفتم کشور که ماه‌ها در کمیسیون تلفیق و صحن مجلس، به خاطر آن، جلسات فشرده‌ای برگزار شد، همکاران را به این واداشت که کاری کنند تا حقوق بازشستگان به ۹۰ درصد حقوق کسانی که شاغل هستند، برسد و به اصطلاح، همسان‌سازی شود که این موضوع بااهمیت، نظر کمیسیون تلفیق برنامه بود نه دولت. حال این ۹۰ درصد، می‌باید طی سه و به صورت درصدبندی که سال اول آن ۴۰ درصد است، انجام شود.

عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: مهمترین چالش دولت در این راستا، تامین مالی لایحه است. ما نمایندگان با بررسی‌هایی که داشتیم، منابع آن را دیده‌ایم و می‌گوییم کار شدنی است و حال هم انتظار داریم دولت به طور جدی پای کار بیاید در حال حاضر تورم بسیار بالاست و بازنشستگان با مشکلات جدی معیشتی رو به رو هستند.

این نماینده مجلس تصریح کرد: تامین بودجه مورد نیاز حقوق بازنشستگان برای دولت یک چالش است، اگر این منابع تامین نشود سطح نارضایتی در میان آنها بسیار بالا می‌رود.

حسین‌زهی افزود: اینکه حقوق بازنشستگان طی سه سال به حقوق شاغلان برسد، کاری مهم بود، ولی هنوز فاصله زیادی داریم تا مشکلات اقتصادی بازنشستگان را برطرف کنیم.

وی در ادامه گفت: چون سال گذشته هم همسان‌سازی به نتیجه نرسید دولت باید خود را برای یک اقدام جدی آماده کند، وعده‌های بر زمین مانده به یک بحران ملی تبدیل شده است. همسان سازی حقوق بازنشستگان موضوعی نیست که بتوانیم از آن به راحتی عبور کنیم و نسبت به کم‌کاری‌ها چشم‌پوشی کنیم.

وی تاکید کرد: بازنشستگان تحت تاثیر تورم ۵۰درصدی با مشکلات جدی رو به رو شدند که مصوبه فعلی پاسخگوی نیاز آنها نیست، در وهله اول، کار به درستی و بابرنامه اجرا شود و در ادامه، با طرح و لوایح دیگری که می‌توانیم داشته باشیم باید مشکلات دیگری مانند هزینه‌های درمان و … را بررسی کنیم.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه