حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی
حقوق بازنشستگان 45 میلیونی در انتظار این افراد | حقوق بازنشستگان کدام افراد 3 برابر می شود؟
صولت مرتضوی گفت: براساس لایحه بودجه سال آینده دولت، مستمری بازنشستگان در سال ۱۴۰۳ بیش از حقوق سایر کارکنان افزایش پیدا میکند. مرتضوی با اعلام اینکه یکی از دغدغه اصلی دولت افزایش رفاه و معیشت بازنشستگان است،
![حقوق بازنشستگان 45 میلیونی در انتظار این افراد | حقوق بازنشستگان کدام افراد 3 برابر می شود؟](https://cdn.pishnahadevizheh.com/thumbnail/iTLqSLHH2DgX/2PZGbhLKdTTyQlVIfU7zdDtLP6CQIvJxQ0CRl4n69x1lxP3O4IplpgodMJaBapkazDXeoeyK_qU,/%D8%AD%D9%82%D9%88%D9%82+%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D9%86%D8%B4%D8%B3%D8%AA%DA%AF%D8%A7%D9%86+.jpg)
با توجه به روال هر سال حقوق بازنشستگان اوایل سال جدید کمی افزایش می یابد. حقوق بازنشستگان همانند سایر حقوق به صورت ماهانه پرداخت می شود. مجلس با افزایش حقوق بازنشستگان در سال 1402 موافقت کرده است و طبق خبر های اخیر به دست آمده درباره حقوق بازنشستگان و میزان افزایش آن مشخص شده است. اخبار منتشر شده از کمیسیون تلفیق حاکی از آن است که حقوق بازنشستگان بالاخره امسال افزایش و همسانسازی اجرایی خواهد شد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس درباره فرمول افزایش حقوق بازنشستگان توضیح داد.
زنگنه در یک برنامه تلویزیونی گفت: در مورد تامین اجتماعی فرمول فرق میکند و ما فرمول را به شیوه دیگری تغییر دادیم.
وی افزود: شما فرض کنید یک فرد در سال ۱۳۹۰ بازنشسته شده است. در آن سالی که بازنشست شده، حقوقش ۵ برابر حداقل حقوق همان سال بوده است.
ما گفتیم این ۵ برابر در سال سوم برنامه به بعد حفظ شود. به عبارتی در سال سوم حداقل حقوق فرد باید ۵ برابر حداقل حقوق همان سال باشد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس گفت: در واقع اگر سال ۱۴۰۳ که سال آینده است، اگر برای مثال حداقل حقوق ۹ میلیون تومان اعلام شد، من سال ۹۰ که بازنشسته شدم، حقوقم ۵ برابر حداقل آن سال بوده، الان باید ۵ برابر ۹ میلیون تومان باشد، یعنی ۴۵ میلیون تومان میشود/ خبرآنلاین
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی زیرنویس، صولت مرتضوی گفت: براساس لایحه بودجه سال آینده دولت، مستمری بازنشستگان در سال ۱۴۰۳ بیش از حقوق سایر کارکنان افزایش پیدا میکند.
مرتضوی با اعلام اینکه یکی از دغدغه اصلی دولت افزایش رفاه و معیشت بازنشستگان است، گفت: دولت جدا از افزایش مستمری بازنشستگان، باهدف افزایش بهبود شرایط اقتصادی همه هموطنان، برای افزایش اشتغالزایی و مهار و کاهش تورم تلاش میکند.
وی درخصوص مصوبه متناسب سازی مستمری بازنشستگان برنامه هفتم نیز گفت: وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و صندوقهای بازنشستگی، هر تکلیفی که مجلس یا دولت مصوب کنند را اجرایی میکنند، اما باید تصمیمهای کلان کشور به گونهای مصوب شوند که مدیران در هنگام اجرا مصوبات، با حدقل مشکلات مواجه شوند.
وزیر تعاون کا و رفاه اجتماعی در پایان پیشنهاد داد: نمایندگان مجلس منابع مشخصی را متناسب سازی حقوق بازنشستگان پیش بینی کنند، تا این مصوبه ضمانت اجرایی بیشتری پیدا کند، چراکه افزایش مستمریها بدون در نظر گرفتن منابع مالی مشخص نه تنها مشکل صندوقهای بازنشستگی را حل نمیکند، بلکه مشکلی به مشکلات حال حاضر صندوقها اضافه میکند.
ناهمراهی دولت در اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان
به نقل از اکونگار، نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از کش و قوسهای فراوان با همسانسازی حقوق بازنشستگان در طول اجرای برنامه هفتم توسعه کشور موافقت کردند؛ بنابراین، قرار شد حقوق بازنشستگان به ۹۰ درصد حقوق و فوقالعادههای مستمر مشمول کشور شاغلان مشابه و همتراز برسد.
در همین خصوص، اسماعیل حسینزهی، نماینده خاش به «اکونگار» گفت: در هر کشوری هر فردی که ۳۰ سال خدمت کرده باشد، بازنشست میشود که میباید مورد احترام دولت قرار بگیرد. از طرفی افرادی که وضع قانون و اجرای آن را به عهده دارند، باید بدانند که این روزها برای همه هست، پس توجه ویژه به این قشر، یکی از ضروریات است.
وی افزود: حتی در بعضی کشورها، زمانی که شخص بازنشسته میشود، میتواند یکی از فرزندانش را در همان دستگاهی که بوده، شاغل کند، ولی در کشور ما اینطور نیست. تمامی این کارها یک جریان ناامیدی به جامعه تزریق میکند.
حسینزهی اظهار داشت: دولت در مورد حقوق بازنشستگان مصوبهای داشته که به نظرم باید یک لایحه میداد. حال برخی میپرسند این روندی که ما در مجلس در پیش گرفتیم، مورد تایید دولت هست یا نه؟ که باید بگویم نقطه نظرات و پیشنهاداتی که در کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه کشور و صحن مجلس صورت گرفته، با هماهنگی دولت و بحث و بررسی نمایندگان آنها بوده است و به هر حال بر سر این موضوع مهم، توافق شد، هرچند که پیش از این توافق، شاهد نارضایتیشان در خصوص بار مالی آن بودیم.
نماینده خاش در ادامه بیان کرد: در برنامه توسعه هفتم کشور که ماهها در کمیسیون تلفیق و صحن مجلس، به خاطر آن، جلسات فشردهای برگزار شد، همکاران را به این واداشت که کاری کنند تا حقوق بازشستگان به ۹۰ درصد حقوق کسانی که شاغل هستند، برسد و به اصطلاح، همسانسازی شود که این موضوع بااهمیت، نظر کمیسیون تلفیق برنامه بود نه دولت. حال این ۹۰ درصد، میباید طی سه و به صورت درصدبندی که سال اول آن ۴۰ درصد است، انجام شود.
عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: مهمترین چالش دولت در این راستا، تامین مالی لایحه است. ما نمایندگان با بررسیهایی که داشتیم، منابع آن را دیدهایم و میگوییم کار شدنی است و حال هم انتظار داریم دولت به طور جدی پای کار بیاید در حال حاضر تورم بسیار بالاست و بازنشستگان با مشکلات جدی معیشتی رو به رو هستند.
این نماینده مجلس تصریح کرد: تامین بودجه مورد نیاز حقوق بازنشستگان برای دولت یک چالش است، اگر این منابع تامین نشود سطح نارضایتی در میان آنها بسیار بالا میرود.
حسینزهی افزود: اینکه حقوق بازنشستگان طی سه سال به حقوق شاغلان برسد، کاری مهم بود، ولی هنوز فاصله زیادی داریم تا مشکلات اقتصادی بازنشستگان را برطرف کنیم.
وی در ادامه گفت: چون سال گذشته هم همسانسازی به نتیجه نرسید دولت باید خود را برای یک اقدام جدی آماده کند، وعدههای بر زمین مانده به یک بحران ملی تبدیل شده است. همسان سازی حقوق بازنشستگان موضوعی نیست که بتوانیم از آن به راحتی عبور کنیم و نسبت به کمکاریها چشمپوشی کنیم.
وی تاکید کرد: بازنشستگان تحت تاثیر تورم ۵۰درصدی با مشکلات جدی رو به رو شدند که مصوبه فعلی پاسخگوی نیاز آنها نیست، در وهله اول، کار به درستی و بابرنامه اجرا شود و در ادامه، با طرح و لوایح دیگری که میتوانیم داشته باشیم باید مشکلات دیگری مانند هزینههای درمان و … را بررسی کنیم.