حقوق بازنشستگان | معوقات بازنشستگان
فوری/افزایش میانگین سال های تعیین حقوق بازنشستگان | خبر مهم درباره حقوق بازنشستگان
کمیسیون اجتماعی با لحاظ میانگین ۵ سال آخر برای تعیین حقوق بازنشستگان مخالف است.
حقوق بازنشستگان همواره از تبصرههای پرچالش در جریان بررسی لوایح بودجه بوده است.حقوق بازنشستگان برای سال 1401 ، با افزایش 10 درصدی 5 میلیون تومان تعیین شده است. بازنشستگان جدیدا خواستار رسیدگی بشتر به مسئله افزایش حقوق در لایحه بودجه هستند و برای همسان سازی حقوق بازنشستگان در چند ماه اخیر دست به اعتراض های متعددی زده اند.حال با افزایش حقوق بحث دریافت مالیات از حقوق بازنشستگان بر سر زبان ها افتاده است.در ادامه آخرین خبر از حقوق بازنشستگان را میخوانید.
نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس، گفت: این کمیسیون با پیشنهاد مندرج در لایحه برنامه هفتم توسعه مبنیبر لحاظ میانگین ۵ سال آخر برای تعیین حقوق بازنشستگان مخالف است.
ولی اسماعیلی در واکنش به نحوه محاسبه حقوق بازنشستگی در برنامه هفتم توسعه، گفت: ما بعد از اینکه لایحه برنامه هفتم توسعه در مجلس اعلام وصول شود قطعا به این حوزه ورود کرده و در خصوص مباحثی که ارتباط مستقیم با کمیسیون اجتماعی دارد اظهار نظر تخصصی خواهیم کرد.
نماینده مردم گرمی و انگوت در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: در مورد نحوه محاسبه حقوق بازنشستگان با پیشنهاد لحاظ میانگین ۵ سال آخر به دلیل تبعات اجتماعی که خواهد داشت قطعا موافقت نخواهیم کرد.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم، یادآور شد: ما سعی میکنیم در مورد این مباحث با یک روند پلکانی در عرض ۵ سال انجام دهیم که هم بتوانیم به توانمندی صندوق کمک کرده باشیم هم تبعات اجتماعی ۳ یا ۵ سال که در لایحه برنامه هفتم توسعه مطرح شده را هم مدنظرداشته باشیم.
نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: بازنشستگان اطمینان داشته باشند که ما نحوه محاسبه حقوق بازنشستگی را در کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه اصلاح خواهیم کرد.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری گفت: به محض افزایش ارزش سهام شرکت مربوطه که در اعتبار بودجه تعیین شده بود، این سهام فروخته خواهد شد و در قالب همسان سازی به بازنشستگان پرداخت میشود.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری تاکید کرد: برنامه هفتم توسعه بهترین فرصت برای اصلاح تعدد روشهای محاسبه حقوق بازنشستگان و حتی شاغلان دستگاهها و کاهش تبعیض حقوق بازنشستگان است.
نعمت الله ترکی در نشست با روسای کانونهای بازنشستگان استان تهران، گفت: براساس قانون و طبق ماده ۸۵ قانون مدیریت خدمات کشوری، دستگاههای اجرایی مکلف به اجرای بیمه تکمیلی برای بازنشستگان همان دستگاه هستند.
وی افزود: این موضوع به دلیل کمبود منابع مالی در این دستگاهها تاکنون اجرایی نشده است.
ترکی تصریح کرد: به همین دلیل، ما به عنوان متولی امر خدمت در صندوق بازنشستگی کشوری، وظیفه داریم خدمت بیمه درمانی را به بازنشستگان ارائه کنیم.
او ادامه داد: در سال جاری با دو سه مجموعه بیمهای که مدنظر کانونهای بازنشستگی است، در حال توافق هستیم تا بتوانیم با همکاری هم خدمات مطلوب تری را در سال جاری در حوزه بیمه تکمیلی درمان به این بزرگواران ارائه کنیم.
او همچنین یادآورشد: در واقع وظیفه اصلی بر عهده دستگاههای اجرایی است و ما به عنوان صندوق تنها وظیفه حمایتی داریم تا اگر بازنشستهای دچار مشکل حادی بود و نظام بیمهای امکان کمک به او را نداشت، صندوق حمایت کند ولی درحال حاضر به دلیل مشکلات موجود، بیمه درمان توسط خود صندوق ارائه می شود.
وی با بیان اینکه «ماهانه بیش از ۲۰هزار میلیارد تومان برای پرداخت حقوق بازنشستگان تحت پوشش صندوق تامین منابع صورت میگیرد» گفت: بیش از ۸۵درصد از این مبلغ از طریق منابع عمومی دولت تامین میشود. بخشی از آن از کسور و بخش اندکی هم از محل سودآوری شرکتها است.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری با اشاره به بحثهای موجود پیرامون همسان سازی حقوق بازنشستگان گفت: در خصوص محاسبه حقوق بازنشستگان شرایط و جداول متعدد و متفاوتی وجود دارد و برنامه هفتم بهترین فرصت برای هماهنگ شدن روشهای محاسبه حقوق و مستمری و امتیازات در بین دستگاههای مختلف و در نتیجه بازنشستگان از یک سو و رفع تبعیض بین بازنشسته و شاغل از سوی دیگر است.
ترکی همچنین به انعقاد قرارداد با سازمان خصوصی سازی برای تعیین تکلیف اعتبار سال ۱۴۰۱ برای همسان سازی حقوق بازنشستگان اشاره و بیان کرد: کارهای اولیه انجام شده و قراردادی هم با سازمان خصوصیسازی منعقد شده است.
وی ادامه داد: به محض افزایش ارزش سهام شرکت مربوطه که در اعتبار بودجه تعیین شده بود، این سهام فروخته خواهد شد و در قالب همسان سازی به بازنشستگان پرداخت میشود.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری، گفتنی است، در این نشست که سرپرست دفتر هماهنگی مدیریت های استانی، سرپرست اداره کل فرهنگی و اجتماعی و سرپرست اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق نیز حضور داشتند، روسای کانون های بازنشستگی استان تهران مهم ترین مشکلات و مطالبات موجود را به خصوص در حوزه همسان سازی و بیمه تکمیلی مطرح کردند.
نماینده آبادان در مجلس شورای اسلامی گفت: در برنامه هفتم توسعه باید مساله همسانسازی حقوق و ارتقای معیشت بازنشستگان به صورت ویژه دیده شود.
سیدمحمد مولوی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره اهمیت توجه به معیشت بازنشستگان به عنوان سرمایههای کشور، اظهار کرد: بخش قابل توجهی از بازنشستگان از معیشت مطلوب برخوردار نیستند و این موضوع نیازمند توجه دستگاههای اجرایی ذیربط است و در این خصوص، همسانسازی حقوق بازنشستگان یک مطالبه ملی است.
وی با عنوان اینکه مجلس شورای اسلامی همواره آمادگی هرگونه راهگشایی در این زمینه را دارد، افزود: رفع تبعیض حقوق بین بازنشسته و شاغل نیازمند عزم جدی دولت است که این اراده اکنون مشاهده میشود.
نایب رییس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در برنامه هفتم توسعه باید مساله همسانسازی حقوق و ارتقای معیشت بازنشستگان به صورت ویژه دیده شود، تاکید کرد: در برنامه هفتم توسعه باید مساله همسانسازی حقوق و ارتقای معیشت بازنشستگان به صورت ویژه دیده شود.
مولوی گفت: نگاه ویژهای در مجلس در راستای ارتقای معیشت بازنشستگان وجود دارد؛ بازنشستگان به فراخور سن خود، با هزینههای مختلفی اعم از درمان و سلامت مواجهاند که این موضوع تنها با همسانسازی حقوق قابل جبران است.