یارانه نقدی | حواشی یارانه نقدی
یارانه نقدی 4 میلیونی فقط مختص این افراد است | چه کسانی مشمول این یارانه نقدی می شوند؟
طرح یسنا در استانهای خراسان جنوبی، خراسان شمالی، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد و ایلام آغاز خواهند شد. در گام نخست 27 هزار و 500 مادر باردار یا شیرده در دهک اول درآمدی جامعه شناسایی شدند.
یارانه نقدی به زودی حذف می شود. یارانه نقدی شامل همه افراد نمی شود. یارانه نقدی مبلغ چندانی نداشت. یارانه نقدی با چالش زیادی همراه بود. جزئیات حذف یارانه نقدی را بخوانید.
صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه طرح یسنا در ۸ استان کشور اجرا میشود، استانهای خراسان جنوبی، خراسان شمالی، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد و ایلام را از جمله این استانها عنوان کرد.
مرتضوی با اشاره به اینکه در گام نخست، ۲۷ هزار و ۵۰۰ مادر شیرده که در گروه دهک اول دهکبندیها قرار دارند، مشمول طرح میشوند، گفت: در بازه زمانی ۶ ماهه و برای هر کدام از مادران شیرده تا سقف ۴ میلیون تومان پرداخت میشود، البته این مبلغ به صورت نقدی به کارت کالابرگ واریز میشود اما صرفا مجاز به خرید کالاهای تعریف شده هستند.
مرتضوی با اشاره به اینکه این طرح ۶ماهه است، گفت: امیدواریم در مراحل بعدی بتوانیم با تامین منابع بیشتر آن را گسترش دهیم. البته طرحهای دیگری در راستای جوانی جمعیت در دست اقدام است که عمل خواهد شد.
پرداخت ۲ یارانه نقدی ۶۰۰ و یک میلیونی
به گزارش زیرنویس به نقل از ایسنا، دکتر زهرا قیومی با اشاره به اجرای طرح امنیت غذایی کودکان با تغذیه ناکافی، و طرح حمایتی جدید دولت در قالب بسته حمایتی یا سبد غذایی اظهار کرد: در این طرح کودکان دچار کم وزنی، کوتاهی قد و لاغری از سوی وزارت بهداشت به وزارت رفاه معرفی شدند و پس از استحقاقسنجی خانوارها، کودکان خانوار دهکهای اول تا هفتم شناسایی و تحت پوشش طرح امنیت غذایی وزارت رفاه قرار گرفته و اعتبار یک میلیون تومانی به کودکان مشمول در خانوارهای دهک ۱ تا ۵ و ۶۰۰ هزار تومانی به کودکان مشمول در خانوارهای دهک ۶ و ۷ جهت تهیه بسته رایگان غذایی تعلق گرفت.
وی افزود: در راستای حفظ کرامت انسانی و اطمینان از تامین نیازهای کودکان این خانوارها، سبدی حاوی اقلامی از جمله لبنیات (دربرگیرنده شیر، ماست و پنیر)، پروتئین (شامل تخم مرغ، مرغ، گوشت قرمز با تاکید بر گوشت گوساله بدلیل بالاتر بودن میزان پروتئین آن نسبت به گوشت گوسفند)، حبوبات (با تاکید بر عدس بدلیل موثرتر بودن در رشد کودکان)، نان و غلات، سبزیجات و میوهها (نظیر گوجه، هویج، کدو سبز و پیاز)، خرما، مغزیجات / بلغور گندم جهت خرید خانوارها از طریق ارائه در بستر طرح کالابرگ الکترونیکی تعریف شده است.
مدیرکل دفتر امور حمایتی و توانمندسازی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در ادامه همچنین از ارائه سبد غذایی رایگان برای ۲۷ هزار نفر از مادران شیرده در دهک اول درآمدی با اولویت ۸ استان کم برخوردار و نیز توجه به نرخ باروری شهرستانهای استانهای هدف، در بستر طرح کالابرگ الکترونیک نیز خبر داد و گفت: این مادران از طریق شارژ اعتبار حساب یارانه سرپرستان خانوار به مبلغ ماهانه ۴۰۰ هزار تومان، میتوانند از اقلام سبد غذایی معین از فروشگاههای طرف قرارداد کالابرگ الکترونیکی تا پایان سال جاری استفاده کنند.
به گفته قیومی، این طرح که با همکاری بنیاد کرامت رضوی – آستان قدس رضوی، بنیاد ۱۵ خرداد، ستاد اجرایی فرمان امام و قرارگاه امام حسن مجتبی(ع)، انجام میشود در راستای اجرای مفاد ماده ۲۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در ارائه سبد غذایی و بهداشتی رایگان به مادران نیازمند باردار و شیرده و دارای کودک زیر ۲ سال است، لذا علاوه بر ارائه سبد غذایی، در صورت تامیناعتبار، همچنین بسته بهداشتی و پوشاک نیز به مادران تعلق خواهد گرفت که بر اساس برنامهریزی صورت گرفته، این اقلام نیز از طریق فروشگاههای طرح کالابرگ الکترونیکی قابل خریداری است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در طرح حمایت از مادران باردار و شیرده که فاز نخست آن شش ماه است، به این مادران ساکن در استانهای محروم تا سقف چهارمیلیون تومان به صورت نقدی، یارانه کالابرگی اختصاص داده میشود.
صولت مرتضوی در حاشیه مراسم آغاز مرحله نخست طرح ملی «یسنا» در جمع خبرنگاران اعلام کرد: این طرح ملی با هدف حمایت از مادران باردار یا دارای کودک شیرخوار دهک اول درآمدی اجرا میشود. این طرح در استانهای خراسان جنوبی، خراسان شمالی، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد و ایلام آغاز خواهند شد.
وی افزود: در گام نخست 27 هزار و 500 مادر باردار یا شیرده در دهک اول درآمدی جامعه شناسایی شدند. در بازه زمانی شش ماهه و برای هر کدام از آنها پرداختی تا سقف چهار میلیون تومان انجام میشود. البته این مبلغ به صورت نقدی به کارت کالابرگ واریز میشود اما دریافتکنندگان صرفا مجاز به خرید کالاهای تعریف شده هستند.
وزیر تعاون گفت: گام نخست این طرح شش ماهه است و در مراحل بعدی امید است که بتوانیم با تامین منابع بیشتر آن را گسترش دهیم. البته طرحهای دیگری در راستای جوانی جمعیت در دست اقدام است که درخصوص آنها نیز اطلاعرسانی خواهد شد.
وی درباره تامین بودجه این طرح که از روز گذشته آغاز شد، افزود: بخش اعظمی از منابع توسط آستان قدس رضوی، قرارگاه امام حسن مجتبی، ستاد اجرائی فرمان امام، بنیاد ۱۵ خرداد و بخشی از محل مسئولیتهای اجتماعی وزارت تعاون تامین میشود.
گفتنی است بودجه ابتدائی گام نخست این طرح ۱۱۰ میلیارد تومان است که با هدف حمایت از خانواده و قانون جوانی جمعیت ویژه مادران باردار یا دارای کودک زیر دو سال دهک یک درآمدی جامعه آغاز شد.
در همین زمینه روز گذشته، با دستور رئیسجمهور مبنی بر رفع فقر در کشور و در راستای تحقق بخشی وعدههای دولت سیزدهم و اجرای ماده ۲۴ قانون مربوط به حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، همکاری میان بنیاد کرامت رضوی، بنیاد ۱۵خرداد و قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) برای ارائه بستههای غذایی رایگان برای گروههای مختلف جامعه و با اولویت مادران دارای کودک زیر دو سال دهک یک درآمدی منقعد شد.
از سوی دیگر، دولت در تازهترین اقدام خود در راستای تحقق طرح راهبردی امنیت غذایی دهکهای کمدرآمد جامعه، طرحی را به مرحله اجرا رسانده که به واسطه آن، به خانوارهای دهکهای یک تا هفت که نمودارهای رشد کودکان آنها دچار اختلال است، 600 هزار تا یک میلیون تومان اعتبار بیشتر برای خرید اقلام غذایی تعلق میگیرد./ ایرنا
جامعه ایرانی که تاکنون به ۱۰ قسمت (دهک) تقسیم میشد، حالا قرار است به ۱۰۰ قسمت (صدک) تقسیم شود و این کار دقت سیاستگذاری برای دستهبندی خانوارها و توزیع سیاستهای حمایتی بین آنها را بهمراتب بالاتر میبرد.
در شرایط فعلی، از مجموع جمعیت ۸۵ میلیونی کشور، در هر دهک درآمدی حدود ۸.۵ میلیون نفر قرار میگیرند و اگر قرار باشد برای هر دهک سیاستی اعمال شود، کل این ۸.۵ میلیون نفر مشمول آن خواهند شد درحالیکه بین کف و سقف درآمد نفر اول و نفر آخر این دهک فاصله بسیار چشمگیری وجود دارد.
در صدک بندی اما، ازآنجاییکه این جمعیت ۸.۵ میلیون نفری نیز به ۱۰ قسمت تقسیم شدهاند، فاصله بین نفر اول و آخر صدک بسیار کمتر میشود و افراد دارای شرایط مشابهتری در یک صدک جای خواهند گرفت.
در این وضعیت، اگر سیاستگذار بخواهد مثلاً یارانه بخشی از جامعه را افزایش دهد یا قطع کند، میتواند با دقت در حد یک درصد، سیاست خود را اجرا کند و این سیاست با عدالت بیشتری به هدف نهایی برسد.
علیرضا عسگریان، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در خصوص صدکبندی خانوارها که قرار بود تا پایان آبان ماه انجام شود، به ایسنا گفته است: صدکبندی مبنای همان دهک است اما تحلیل، دقت و عدالت ما را افزایش میدهد. برای اینکه مردم راحتتر باشند دهک را تبدیل به ۱۰ قسمت کردهایم اما بین مثلاً صدک ۳۱ تا ۳۹ فاصله هست هرچند هر دوی اینها در دهک چهارم قرار دارند. ازاینرو سیاستگذاریهای دهکی اعمال میشود؛ اما نظارتها، تحلیلها و دقتها بهصورت صدکی اعمال خواهند شد.