اگه با دهن باز می خوابید کار از کار گذشته.......
تنفس دهانی طی زمان خواب میتواند تاثیرات منفی بر سلامت داشتهباشد. این وضعیت ممکن است تحتتاثیر علل مختلفی بروز پیدا کند که با توجه به علت زمینهای، اقدامات لازم برای بهبود موثر خواهدبود.
تنفس دهانی طی زمان خواب میتواند تاثیرات منفی بر سلامت داشتهباشد. این وضعیت ممکن است تحتتاثیر علل مختلفی بروز پیدا کند که با توجه به علت زمینهای، اقدامات لازم برای بهبود موثر خواهدبود.
چرا با دهان باز میخوابیم؟
بازبودن دهان طی زمان خواب یک وضعیت طبیعی و ناشی از شلشدن تدریجی عضلات صورت است. همچنین تنفس دهانی در مدت زمان خواب عمیق راحتتر است زیرا کنترل عضلات مجاری تنفسی فوقانی کمتر خواهدبود.
اما این وضعیت در بعضی افراد همیشه دیده میشود که میتواند تحتتاثیر عوامل مختلفی باشد. حساسیت، سرماخوردگی، انحراف تیغه بینی، پولیپ بینی، تورم لوزهها، خروپف، آپنه خواب، وضعیت خوابیده به پشت و استعمال دخانیات از جمله مهمترین عواملی هستند که منجر به بازبودن دهان در زمان خواب است.
پیامدهای خوابیدن با دهان باز؛ از پوسیدگی دندان تا ناراحتی قلبی
خوابیدن با دهان باز پیامدهای منفی بر سلامت دارد. در زمینه بهداشت دهان و دندان باید اشاره کرد که خشکی دهان یکی از شایعترین عوارضی است که در صورت تنفس دهانی مکرر اتفاق میافتد. خشکی دهان زمینه رشد و تکثیر باکتریها را تسهیل میکند که میتواند منجر به ایجاد بوی نامطبوع دهان شود.
بهعلاوه، احتمال پوسیدگیهای دندان و بیماریهای لثه همچنین التهاب و عفونتهای دهان افزایش مییابد. بزاق نقش اساسی در محافظت از دندانها و لثهها دارد و زمانی که تنفس از راه دهان صورت میگیرد، تولید بزاق کاهش مییابد که قدرت دفاعی در دهان برای مقابله با باکتریها نیز کمتر میشود.
تنفس دهانی همچنین بر سیستم قلبیعروقی نیز تاثیر میگذارد و در طولانیمدت زمینهساز ناراحتیهای قلبی، فشار خون بالا و سکته مغزی میشود. بهعلاوه، این وضعیت معمولا با اختلالات خواب مانند خروپف و آپنه خواب ارتباط دارد که بر کیفیت خواب و در نتیجه کیفیت زندگی نیز تاثیرگذار خواهدبود.
درمان مشکلات مجرای تنفسی و خوابیدن به پهلو تاثیر مثبتی دارد
روشهای مختلفی برای پیشگیری از خوابیدن با دهان باز و عوارض این حالت وجود دارد. در وهله اول باید تشخیص داد که علت این وضعیت خوابیدن چیست.
بهعنوان مثال اگر مشکلی در ساختار بینی وجود دارد تا عضلات صورت قدرت کافی برای عملکرد صحیح ندارند، درمان این مشکلات قطعا به بهبود تنفس در زمان خواب نیز کمک میکند.
از طرفی، بعضی از موقعیتهای بدن مانند خوابیدن به پهلو نیز میتواند در بستهبودن دهان طی شب موثر باشد. در بعضی افراد که دچار اختلال تنفس هستند نیز استفاده از وسایل کمکتنفسی در بهبود مشکل توصیه میشود. البته ممکن است در بعضی موارد، عمل جراحی برای اصلاح مشکلات آناتومی مجرای تنفسی ضروری باشد.
در هر صورت، مشورت با متخصص گوش و حلق و بینی برای بررسی علت زمینهای و اقدام درمانی لازم مفید خواهدبود تا از بروز عوارض جلوگیری کرد.
بدن برای استراحت و تجدید قوا به خواب کافی و راحت نیاز دارد. افرادی که شب ها خوب نمیخوابند، در طول روز انرژی کافی ندارند، مدام احساس خستگی و کسالت میکنند و این امر بر خلق و خوی آنها تاثیر میگذارد با این حال گاهی مواقع مانند شبهای امتحان افراد نیاز دارند که بیشتر بیدار بمانند تا درس بخوانند.
عوامل متعددی در ایجاد اختلال در خواب شبانه دخیل هستند که یکی از آنها تغذیه نامناسب در ساعات آخر شب و درست هنگام خواب است. برخی مواد غذایی که در وعده شام یا کمی پیش از خوابیدن مصرف میکنید، باعث میشوند مدتی طولانی در رختخواب غلت بزنید یا مدت کوتاهی پس از خوابیدن، از خواب بپرید.
بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، ۱۱ ماده غذایی که شبها شما را بیدار نگه میدارند شامل موارد زیر است:
_ شکلات تلخ: برخلاف تصور عمومی، مصرف شکلات تلخ بعد از وعده شام، هیچ تاثیری بر روی بهبود کیفیت خواب ندارد. شکلات منبع مخفی کافئین است. کافئین باعث برانگیختگی شده و توانایی شما برای تجربه خواب عمیق را کاهش میدهد. شما باید ۴ تا ۶ ساعت قبل از زمان خواب، از این خوراکی فاصله بگیرید.
_ غذاهای چرب: این نوع غذاها برای هضم شدن، به مدت زمان بیشتری نیاز دارند و باعث تجربه نفخ و سوء هاضمه میشوند. نفخ و سوء هاضمه کیفیت خواب را کاهش میدهند. سعی کنید ۳ ساعت قبل از خواب، از مصرف غذاهای چرب اجتناب کنید.
_ میوههای خشک: به گفته متخصصان تغذیه، مصرف بیش از حد میوههای خشک از آنجا که آب و فیبر کمی دارند، روی معده تاثیر گذاشته و سبب نفخ میشود.
_ فلفل و غذاهای پر ادویه: مصرف فلفل و ادویهها راهی آسان برای افزایش سوخت و ساز بدن و در نتیجه کاهش وزن است اما استفاده از این مواد غذایی پیش از خواب و اواخر عصر، سبب سوزش سر دل بخصوص در کسانی میشود که از مشکلات گوارشی رنج میبرند. گزینههای گرم و پرادویه را برای وعده صبحانه نگه دارید.
_ سس تند: کپسایسین مادهای است که در فلفلهای تند وجود دارد و در سسهای تند نیز یافت میشود. کپسایسین میتواند باعث اسفنکتر پایین مری بیش از حد باز بماند و باعث تجربه سوزش سر دل شود.
_ نعناع: درست است که مصرف نعناع برای سلامت شما مفید به نظر میرسد اما مصرف این ماده غذایی در اواخر عصر به هر شکلی حتی به شکل چای نعناع میتواند باعث سوزش سر دل شود.
_ پیتزا: پنیر موجود در پیتزا چرب است و میتواند باعث اسیدی شدن دستگاه گوارش و بروز ریفلاکس شود. حتی اگر تجربه سوزش سر دل ندارید، مصرف پیتزا در شب می تواند خواب راحت را در هنگام شب از شما بگیرد./بهداشت نیوز