جدید ترین گزارش طول عمر مردم ایران و جهان/گیلانی ها بیشتر از بقیه عمر می کنند.

به گزارش سازمان ثبت احوال میانگین طول عمر مردم ایران در سال 1402 برابربا 66 سال بوده که در بین استان ها بالاترین میانگین سنی ،استان گیلان و کمترین آن سیستان و بلوچستان است.

جدید ترین گزارش طول عمر مردم ایران و جهان/گیلانی ها بیشتر از بقیه عمر می کنند.
کدخبر : 23942
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

امید به زندگی و طول عمر بیشتر در تمامی جهان افزایش یافته است. گزارش تازه سازمان بهداشت جهانی می‌گوید، کودکی که در سال ۲۰۱۲ به‌دنیا آمده است نسبت به متولد سال ۱۹۹۰ به طور متوسط ۶ سال بیشتر عمر می‌کند. سازمان بهداشت جهانی (WHO) در گزارش سال ۲۰۱۴ خود راجع به امید به زندگی و طول عمر می‌‌گوید، این که که موالید سال ۲۰۱۲ نسبت به موالید سال ۱۹۹۰ به طور متوسط ۶ سال بیشتر عمر می‌کنند را باید نتیجه مبارزه علیه مرگ و میر کودکان و رشته‌ای از بیماری‌ها دانست.در این گزارش آمده که مانند گذشته زنان از مردان بیشتر (به طور متوسط ۶/ ۴ سال) عمر می‌کنند. زنان ژاپنی با طول عمر متوسط ۸۷ سال و مردان ایسلندی با طول عمر متوسط ۸۱ سال بیشترین طول عمر را در سراسر جهان دارا هستند.

بیشترین طول عمر

بیشترین طول عمر متوسط که ۸۴ سال است را ژاپنی‌ها دارند. بعد از آن کشورهای ایرلند، استرالیا، ایتالیا، سن مارینو، سوئیس و سنگاپور قرار می‌گیرند که طول عمر متوسط در آنها ۸۳ سال است.رده بعدی متعلق به فرانسه، ایسلند، کانادا، لوکزامبورگ، موناکو، نیوزلند، نروژ، اسپانیا و سوئد با طول عمر متوسط ۸۲ سال است.

طول عمر

در انتهای جدول، کشورهای آفریقایی سیرالئون (۴۶سال)، لسوتو (۵۰ سال)، جمهوری آفریقای مرکزی (۵۱ سال)، چاد (۵۱) سال، آنگولا (۵۱ سال)، جمهوری دمکراتیک کنگو (۵۲ سال)، ساحل عاج (۵۳ سال)، سومالی (۵۳ سال)، نیجریه (۵۴ سال)، سئوازیلند (۵۴ سال) و گینه بیسائو (۵۴ سال) قرار می‌گیرند.بیشترین بهبود در زمینه امید به زندگی بین سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۲ در میان کشورهای فقیر دیده می‌شود. سازمان بهداشت جهانی می‌گوید، در کشورهای در حال رشد، متوسط طول عمر ۹ سال افزایش یافته است.مارگارت چان، دبیر کل سازمان بهداشت جهانی در این باره گفته است: «یک دلیل مهم این است که امروز کودکان بسیار کمتری تا قبل از رسیدن به ۵ سالگی می‌میرند.»

دلایل دیگر افزایش طول عمر متوسط در جهان مبارزه با بیماری‌هایی مانند سل و سرطان و همچنین بهبود اوضاع اقتصادی عنوان شده است.برای نمونه در اتیوپی امید به زندگی ۱۹ سال افزایش یافته و به ۶۴ سال رسیده است. طول عمر متوسط در کامبوج نیز با افزایشی ۱۸ ساله به ۷۲ سال رسیده است.مارگرت چان در این باره اظهار می‌کند: «با این حال هنوز هم میان کشورهای فقیر و ثروتمند شکافی عمیق وجود دارد.» او ادامه می‌دهد: «مردم کشورهایی با درآمد بالا نسبت به مردم کشورهایی با درآمد پایین شانس بسیار بیشتری برای زندگی طولانی‌تر دارند.»

وضعیت ایران

سازمان جهانی بهداشت در بخشی از گزارشی که به تازگی انتشار یافته این پرسش را مطرح کرده که چه کسی گفته که باید از سنین بزرگسالی به فکر پیری و پیر شدن و عمر طولانی بود؟ برای گنجاندن عادات سبک زندگی سالم در برنامه روزانه به منظور دستیابی به طول عمر بالا هرگز زود نیست.کارشناسان طول عمر معتقدند کارهایی به ظاهر ساده و پیش پا افتاده حتی چیزی به آسانی  می‌تواند به شما کمک کند عمر طولانی‌تری داشته باشید. 

طول عمر

ایران در سال ۲۰۱۲، ۷۶ میلیون و ۴۲۴ هزار نفر جمعیت داشته و بر اساس این گزارش، پسر و دختری که در سال ۲۰۱۲ در ایران به دنیا آمده‌‌اند می‌توانند به ترتیب ۷۲ و ۷۶ سال عمر کنند.بر پایه گزارش WHO، به ازای هر هزار تولد در سال ۲۰۱۲ ، احتمال مرگ کودکان کمتر از پنج سال ۱۸ نفر و احتمال مرگ بین ۱۵ تا ۶۰ سالگی برای مردان و زنان به ترتیب ۱۵۶ و ۸۴ نفر است.مرکز رصد جمعیت کشور سازمان ثبت احوال اعلام کرد: در ۹ ماهه امسال میانگین سنی فوت‌شدگان در کشور برابر با ۶۶.۳ سال بوده است. مرکز رصد جمعیت کشور سازمان ثبت احوال اعلام کرد: در 9 ماهه امسال میانگین سنی فوت‌شدگان در کشور برابر با 66.3 سال بوده است که در بین استان‌ها بالاترین میانگین سن مربوط به استان گیلان با 71.4 سال و کمترین مربوط به استان سیستان و بلوچستان با 50.2 سال است.

میزان نرخ خام فوت کل کشور در 9 ماهه امسال برابر با 5.1 در هزار جمعیت بوده است که استان گیلان با نرخ 7.3 در هزار نفر جمعیت بیشترین نرخ فوت و استان هرمزگان با نرخ 3.9 در هزار نفر جمعیت کمترین نرخ فوت را در بین استان‌ها داشته‌اند.بیشترین تعداد فوت‌شدگان مربوط به گروه سنی 89-85 سال است، به طوری که 10.1 درصد از کل فوت شدگان مرد و 13.5 درصد از کل فوت شدگان زن مربوط به این گروه سنی بوده‌اند.همچنین مرکز رصد جمعیت کشور سازمان ثبت احوال، اعلام کرد که در 9 ماهه سال 1402 تعداد 798 هزار و 550 ولادت در کشور به ثبت رسیده است که امسال استان تهران رکوردار میزان ولادت‌‌ها بوده است. بر اساس گزارش‌های آماری تهیه شده در ثبت احوال میزان نرخ خام ولادت در کشور برای 9 ماهه امسال برابر با 12.8 در هزار نفر جمعیت بوده است.استان سیستان و بلوچستان با 27.9 در هزار نفر جمعیت بیشترین و استان گیلان با 7.7 در هزار نفر جمعیت کمترین نرخ خام ولادت را در بین استان‌ها به خود اختصاص داده‌اند.گفتنی است، در 9 ماهه سال 1402 تعداد 798 هزار و 550 ولادت در کشور به ثبت رسیده است که امسال استان تهران رکوردار میزان ولادت‌ها بوده است.بر اساس این گزارش، بیشترین میزان ولادت ها مربوط به استان تهران با تعداد 99 هزار و 633 نوزاد و کمترین آن مربوط به استان سمنان با تعداد 5 هزار و 201 نوزاد بوده است./عصر ایران 

 

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
روی خط رسانه