شماهم با خوردن قهوه احساس خستگی میکنید؟پس حتما بخوانید

برای بسیاری از مردم، قهوه بخشی از شروع روز است، چون کافئین موجود می‌تواند کسالت را از بدن دور کند، اما گاهی اوقات این روند کاملا برعکس است؛ به‌طوری‌که شما با نوشیدن قهوه احساس خستگی می‌کنید،اما چرا این اتفاق می‌افتد؟

شماهم با خوردن قهوه احساس خستگی میکنید؟پس حتما بخوانید
کدخبر : 24743
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

چه با شیر، چه تلخ و چه با شکر؛ قهوه یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌های گرم در جهان است طوری که هر آلمانی به‌طور متوسط در سال ۴۵۰ فنجان قهوه می‌نوشد.ریتم شبانه‌روزی بدن ما تعیین می‌کند که چه زمانی بیدار باشیم و چه زمانی بخوابیم. نور، تاریکی، هورمون‌ها و مولکول‌ها روی این روند تاثیر دارند، اما در این زمینه، مولکول آدنوزین نقش مهم‌تری ایفا می‌کند. آدنوزین به گیرنده‌های خاصی در مغز متصل می‌شود و بنابراین اثر خواب را نشان می‌دهد.کافئین این گیرنده‌ها را مسدود می‌کند، بنابراین آدنوزین نمی‌تواند به آن‌ها متصل شود. قهوه این گونه ما را هوشیار می‌کند. با این‌ حال، محققان فرض می‌کنند که بدن سعی می‌کند این اثر را جبران کند. این بدان معناست که در حالی‌که کافئین به گیرنده‌ها متصل می‌شود، بدن آدنوزین بیشتری تولید می‌کند. بنابراین، پس از نوشیدن قهوه، برخی از ما خواب‌آلود می‌شویم و احساس خستگی می‌کنیم.

می‌خواهید خواب‌آلودگی را با قهوه جبران کنید

قهوه اسپرسو

اگر در رختخواب فقط از این پهلو به آن پهلو بچرخید و به‌اندازه کافی نخوابید، در طول روز خسته و خواب‌آلود خواهید بود. تلاش برای از ‌بین‌ بردن خستگی با مصرف قهوه می‌تواند به چرخه منفی منجر شود. کسانی که احساس خواب‌آلودگی می‌کنند، قهوه بیشتری می‌نوشند تا بیشتر احساس بیداری کنند، اما مصرف قهوه در این شرایط می‌تواند خواب را مختل و شما را بیش از پیش خسته کند. بزرگ سالان سالم نباید بیش از ۴۰۰ میلی‌گرم کافئین در روز مصرف کنند؛ یعنی حدود چهار فنجان قهوه.

کم‌آبی ناشی از مصرف قهوه

کافئین دارای اثر ادرارآور است؛ یعنی اگر قهوه می‌نوشید، باید بیشتر ادرار کنید. در نتیجه، کسانی که زیاد قهوه می‌نوشند، به‌دلیل تکرر ادرار در معرض خطر کم‌آبی بدن قرار دارند. کم‌آبی خفیف می‌تواند منجر به خستگی شود.

قهوه می‌تواند بر قند خون تأثیر بگذارد

نوشیدن قهوه در صبح می‌تواند به مقاومت به انسولین کمک کند و تأثیر منفی بر تحمل گلوکز بدن داشته باشد.نوشیدن قهوه در صبح باعث می‌شود بدن گلوکز کمتری را تحمل کند. در نتیجه نوشیدن قهوه همراه با صبحانه باعث افزایش قند خون می‌شود. هنگامی که قند خون دوباره کاهش می‌یابد، می‌تواند احساس خستگی ایجاد کند.

قهوه اسپرسو

 

عضو هیأت علمی دانشکده علوم تغذیه با اشاره به کافئین موجود در چای، تاکید کرد: افراد دارای مشکلات قلبی، زخم معده و سنگ‌های کلیوی وخانم‌های باردار از مصرف چای پررنگ باید اجتناب کنند. چای سیاه، به عنوان یک نوشیدنی روزانه،سالم‌ترین چای است. چای سیاه، به خاطر خواص و ویژگی‎ هایش جایگاه خوبی در تامین سلامتی دارد.از مهم‌ترین مزایای چای سیاه برای سلامتی، می‌توان به ارزش غذایی، فواید ضدسرطانی، هضم گوارشی، اثرات مفید بر سلامت پوست، مو و ... اشاره کرد.چای سیاه، حاوی گروهی از آنتی‌اکسیدان‌ها به نام فلاونوئیدها است که برای سلامت قلب مفید هستند. افزودن چای سیاه به برنامه روزانه، راهی ساده برای ترکیب آنتی‌اکسیدان‌ها در رژیم غذایی است.

چای سیاه تاثیر مثبتی بر روی سلامت دهان و دندان دارد؛ ضمن اینکه تانن موجود در چای علاوه بر بهبود سیستم ایمنی بدن، تاثیر درمانی بر بیماری‌های معده و روده دارد و به فعالیت هضم نیز کمک می‌کند. همچنین فشار خون با مصرف چای سیاه کاهش می‌یابد.نکته حائز اهمیت این است که همین بالا بودن فشار خون می‌تواند خطر ابتلا به نارسایی قلبی، سکته مغزی، از دست دادن بینایی و حملات قلبی را افزایش دهد. خوشبختانه، تغییر در رژیم غذایی و سبک زندگی شما، می‌تواند فشار خون شما را کاهش دهد. البته باید در نظر داشت که برنامۀ مناسبی را برای مصرف چای سیاه، باید در نظر گرفت و مصرف بیش از حد هر نوشیدنی، برای بدن می‌تواند مضر باشد.

قهوه

سمیرا ربیعی، استادیار دانشگاه و دکترای تخصصی علوم تغذیه با بیان اینکه چای حاوی میزان بالای کافئین است،گفت: هرچه چای مصرفی پررنگ‌تر یا به اصطلاح غلیظ‌تر باشد، میزان کافئین دریافتی بیشتر می‌شود.عضو هیأت علمی دانشکده علوم تغذیه با اشاره به کافئین موجود در چای، تاکید کرد:افراد دارای مشکلات قلبی، زخم معده و سنگ‌های کلیوی وخانم‌های باردار از مصرف چای پررنگ باید اجتناب کنند. کافئین، یک ماده شیمیایی خوراکی است که در دو فرم طبیعی و سنتتیک (مصنوعی) یافت می‌شود.به گفته وی فرم طبیعی کافئین در بسیاری از گیاهان از جمله قهوه، دانه‌های کاکائو و برگ‌های چای وجود دارد و فرم مصنوعی آن در نوشیدنی‌ها و نوشابه‌های انرژی‌زا یافت می‌شود.

تاثیر مصرف کافئین زیاد بر بدن

این استادیار دانشگاه با اشاره به اثرات کافئین بر بدن، گفت: کافئین، مدر یا ادرار آور است. بنابراین نوشیدن چای پررنگ، باعث اتلاف آب بدن شده و فرد را با مشکل یبوست مواجه می‌کند.ربیعی کافئین را موجب افزایش ضربان قلب و فشار خون برشمرد و خاطرنشان کرد: نوشیدن چای پررنگ باعث سوزش در ناحیه قفسه سینه و قلب فرد می‌شود.این دکترای تخصصی علوم تغذیه با بیان اینکه کافئین با جذب آهن غذا تداخل دارد، گفت: چای مصرفی هرچه پررنگ‌تر باشد، شدت این تداخل بیشتر می‌شود.

قهوه

وی توصیه کرد: افرادی مبتلا به کم‌خونی ناشی از فقر آهن، نوشیدن چای پررنگ را ترک کرده و یا مصرف آن را به حداقل یک ساعت قبل یا بعد از غذای حاوی منابع آهن موکول کنند.به گفته ربیعی تاثیر منفی کافئین بر جذب آهن، صرفاً مربوط به منابع گیاهی آهن نظیر آهن موجود در اسفناج می‌شود و نه منابع حیوانی آن نظیر آهن موجود در گوشت قرمز؛بنابراین این موضوع باید مورد توجه گیاهخواران قرار گیرد.به گفته وی کافئین سطح هوشیاری را بالا می‌برد. شاید در ظاهر، این عملکرد کافئین مطلوب به نظر برسد ولی در واقع، نوشیدن چای پررنگ در شب به‌ خصوص ساعات پایانی شب، منجر به بی‌قراری و بی‌خوابی شده و در درازمدت نیز سطح اضطراب را افزایش می‌دهد.

موارد منع مصرف چای پررنگ

چای دبش

این استادیار دانشکده علوم تغذیه تاکید کرد: افراد دارای سابقه مشکلات قلبی، خانم‌های باردار، مبتلایان به ریفلاکس (سوزش سردل، ترش کردن) و زخم معده و افراد مبتلا به سنگ‌های کلیوی باید از نوشیدن چای پررنگ خودداری کرده و یا مصرف آن را محدود کنند./خبرآنلاین

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه