از فواید و مضرات چای و قهوه چه می‌دانیم؟ | بهترین زمان خوردن قهوه ؛ این افراد نباید ناشتا قهوه بخورند

متخصصان توصیه به محدود کردن مصرف چای و قهوه کرده‌اند، زیرا به گفته آن‌ها این دو نوشیدنی وابستگی فیزیولوژیک (جسمانی) ایجاد می‌کنند.

از فواید و مضرات چای و قهوه چه می‌دانیم؟ | بهترین زمان خوردن قهوه ؛ این افراد نباید ناشتا قهوه بخورند
کدخبر : 26094
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

آرش نهاوندی: مقدار توصیه شده روزانه مصرف کافئین ۳۰۰ میلی گرم است که حدود دو تا سه فنجان قهوه است.

دکتر سوارب دوباله درباره توصیه‌های پزشکی مربوط به مصرف این دو نوشیدنی توضیح می‌دهد: مدت زمانی است که باید قبل یا بعد از غذا برای یک فنجان چای یا قهوه صبر کرد ۶۰ دقیقه است، زیرا تانن موجود در این نوشیدنی‌ها می‌تواند جذب آهن را از غذا کاهش دهد و منجر به کمبود آهن و حتی کم خونی شود.

به گفته این پزشک، نوشیدن چای بدون شیر فوایدی مانند بهبود گردش خون و کاهش خطر بیماری عروق کرونر و سرطان معده دارد. چای و قهوه سیستم عصبی مرکزی را تحریک می‌کنند و می توانند وابستگی فیزیولوژیکی (فیزیکی یا جسمانی) ایجاد کنند.

مسکان سونی متخصص تغذیه هم درباره مضرات دیگر این دو نوشیدنی می‌گوید: نوشیدن بیش از حد چای و قهوه با قند می‌‍تواند برای دیابتی‌ها مضر باشد، زیرا می‌تواند باعث نوسانات سطح قند خون شود. کافئین سیستم عصبی را فعال می‌کند. نوشیدن مکرر آن ممکن است منجر به بی خوابی و مشکلات قلبی شود. نوشیدن چای با معده خالی می‌تواند منجر به ریفلاکس اسید معده شود.

قهوه اسپرسو

او می‌افزاید: نوشیدن چای و قهوه با شیر نیز می‌تواند منجر به اسیدیته شود، زیرا شیر ماهیتی اسیدی دارد. اطمینان حاصل کنید که این نوشیدنی‌ها را در حد اعتدال می‌نوشید.

رادا پاتیل، متخصص تغذیه می‌گوید: جایگزین‌های چای معمولی چای سبز بابونه، چای هیبیسکوس و چای گیاهی است. برای قهوه، جایگزینی وجود دارد که در آن دانه‌های خرما بو داده و آسیاب می‌شوند تا به عنوان قهوه استفاده شوند. از میزان آنتی اکسیدان‌های موجود در این جایگزین‌ها زمانی که این نوشیدنی‌ها با شیر مخلوط می‌شوند، کاسته می‌شود.

نوشیدن چای در این شرایط سرطان‌زا است | سالانه تقریباً ۱۰۰۰۰ نفر در بریتانیا به سرطان مری مبتلا می‌شوند

مطالعه‌ای در دانشگاه کمبریج صورت گرفت که نشان می‌دهد نوشیدن قهوه یا چای داغ، خطر ابتلا به سرطان مری را تقریباً سه برابر بیشتر می‌کند.

آخرین یافته‌ها نشان می‌دهد که افراد، با اجتناب از مصرف نوشیدنی‌های گرم می‌توانند خطر ابتلا به این سرطان را کاهش دهند. سالانه تقریباً ۱۰۰۰۰ نفر در بریتانیا به سرطان مری مبتلا می‌شوند.

طی این مطالعات مشخص شد افرادی که اغلب قهوه و چای می‌نوشند، ۲.۸ برابر بیشتر از افرادی که علاقه‌ای به نوشیدن نوشیدنی‌های گرم ندارند، در معرض خطر ابتلا به سرطان مری قرار دارند.

قهوه

در این کارآزمایی همچنین از شرکت‌کنندگان در رابطه با دمای مطلوب نوشیدنی‌شان پرسیده شد؛ اینکه دوست دارند نوشیدنی خود را با چه دمایی بنوشند؟ گرم یا بسیار داغ؟

مشخص شد کسانی که نوشیدنی را با دمایی همچون دمای معادل دمنوش (گرم) ترجیح می‌دهند، نسبت به کسانی که به‌کل نوشیدنی گرم مصرف نمی‌کنند، تنها ۲.۷ برابر احتمال ابتلا به سرطان مری دارند؛ در حالی که خطر ابتلا به سرطان مری در علاقه‌مندان به دمای خیلی داغ، بیش از ۴.۱ برابر است.

آسیب حرارتی، محتمل‌ترین خطری است که علاقه‌مندان به نوشیدنی‌های گرم را تهدید می‌کند

طبق گفته‌ی دکتر استفان برگس، نویسنده این مطالعه، و همچنین بر اساس نتایج منتشرشده‌ در مجله Clinical Nutrition، مصرف قهوه با دمای بالا، خطر ابتلا به هیچ سرطانی جز سرطان مری را در پی ندارد. شاید تنها نکته‌ی مثبت برای طرفداران قهوه همین باشد!

محققان می‌گویند هرچند که مصرف قهوه خطر ابتلا به سایر سرطان‌ها [به جز سرطان مری] را در بر ندارد، اما احتمالی‌ترین خطری که نوشیدن یک نوشیدنی داغ برای فرد به وجود خواهد آورد، آسیب به گلو و خطر تشکیل سلول‌های خطرناک است.

طبق باور کارشناسان، این آسیب حرارتی در مورد تمام نوشیدنی‌های داغ صدق می‌کند و تنها به مصرف قهوه و چای محدود نمی‌شود.

قهوه

پرهیز از نوشیدن قهوه با دمای خیلی بالا، یک تمرین نتیجه‌بخش برای پیشگیری از خطرهای احتمالی است

اگر مادامی احساس کردید با نوشیدن مایعات داغ، گلوی شما دچار آسیب و اذیت می‌شود، در کنار مراجعه به پزشک، سعی کنید مصرف نوشیدنی‌های داغ را به حداقل برسانید. به تدریج شاهد نتایج مطلوب این کار خواهید بود.

منبع: خبرآنلاین

بهترین زمان خوردن قهوه ؛ این افراد نباید ناشتا قهوه بخورند 

بهترین زمان خوردن قهوه و همچنین عوارض مصرف ناشتای قهوه را از زبان یک کارشناس تغذیه در این مطلب بخوانید.

نازنین دبیرزاده کارشناس تغذیه در پاسخ به این سوال که می‌توان قهوه را ناشتا خورد و آیا ضرر دارد یا نه توضیح داد: استفاده از قهوه در حالت ناشتا را اصلا پیشنهاد نمی‌کنیم، به خاطر این که وقتی فرد بیدار می‌شود میزان هورمون کورتیزول‌( هورمون استرس) در حداکثر میزانی است که در طول روز در بدن ترشح می‌شود. زمانی که فرد به صورت ناشتا قهوه مصرف می‌کند، ترشح این هورمون افزایش پیدا می‌کند که یکسری تاثیرات منفی روی بدن‌ می‌گذارد.

قهوه اسپرسو

وی در ادامه گفت: حتی ما به کسانی که رژیم غذایی برای کاهش وزن دارند می‌گوییم بهتر است صبح ناشتا از این نوشیدنی استفاده نکند، چرا که ممکن است بر روی روند کاهش وزن تاثیر منفی بگذارد. چون کورتیزول بالا باعث کاهش کمتر بافت چربی می‌شود، بنابراین توصیه می‌کنیم که اصلا ناشتا استفاده نشود.

به گفته این کارشناس تغذیه، کسانی که برای هوشیاری اول صبح می‌خواهند از قهوه استفاده کنند بهتر است حداقل یک ساعت پس از بیداری آن را میل کنند چراکه به مرور این هورمون در حال کاهش است. در آن زمان می‌توانند برای افزایش میزان هوشیاری قهوه استفاده کند.

افرادی که معده حساسی دارند به هیچ عنوان نباید قهوه را با معده خالی استفاده کنند چراکه در این شرایط اسید معده به شدت افزایش می‌یابد که نتیجه آن عوارضی مانند ریفلاکس خواهد بود. ازاین رو حداکثر میزانی که یک فرد می‌تواند در طول روز قهوه بنوشد، ۴۰۰ میلی‌گرم یا به طور متوسط ۴ فنجان است، اما بهترین میزان آن یک تا ۲ فنجان در روز است./همشهری

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه