واردات خودرو | آزادسازی واردات خودرو

جزییات جدید از واردات خودرو | خودروهای وارداتی از کدام کشورهاست؟

وزارت صمت پس از تصویب واردات خودرو در دولت تا کنون جزییاتی از این طرح ارئه نکرده و تاخیر در اعلام جزییات موجب سردرگمی مشتریان و فعالان حوزه خودرو و بازار شده است.

جزییات جدید از واردات خودرو | خودروهای وارداتی از کدام کشورهاست؟
کدخبر : 7713
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

در سال ۱۳۹۷ به خاطر مدیریت تراز ارزی کشور، واردات خودرو و برخی کالاها و اقلام ممنوع شده بود، اکنون و پس از چهار سال ممنوعیت واردات خودرو های خارجی به کشور، آزاد شد و وزیر صمت از تصویب کلیات واردات خودرو در هیات دولت خبر داد. برخی از کارشناسان معتقدند که واردات خودرو تأثیر مستقیمی بر قیمت خودروهای داخلی می‌گذارد. واردات خودرو و حاشیه های آن هیچ‌وقت تمام نمی‌شود. واردات خودرو با اینکه تا چندی پیش محدود بود، اما امروزه خبر آزادسازی آن منتشر شده است.

 بر اساس گزارش های رسیده، واردات خودرو تغییر یافته است؛ به گونه ای که خودروهای بنزینی با سه ردیف حقوق ورودی و عوارض در این طرح تفکیک شده اند. نخستین دسته خودروهای با حجم پیشرانه زیر ۱۵۰۰ سی‌سی خواهند بود که تعرفه ۵۵ درصدی برای آن ها تعریف شده و در درجه بعد خودروهای با حجم موتور ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ سی سی با حقوق ورودی و عوارض ۷۵ درصد قرار دارند و تعرفه واردات خودروهای ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ سی سی نیز ۹۵ درصد تعریف خواهد شد.

خودروهای هیبریدی (بنزینی-الکتریکی)، با حجم پیشرانه بنزینی زیر ۱۵۰۰ سی سی، به گزارش «عصرخودرو» در این طرح واردات خودرو، مشمول ۵ درصد حقوق و عوارض گمرکی خواهد شد و حقوق ورودی دیگر خودروهای هیبریدی تا حجم موتور ۲۵۰۰ سی سی نیز ۲۵ درصد خواهد بود.

به گزارش عصرخودرو، همچنین حقوق ورودی و عوارض واردات خودرو ماشین های هیبریدی با قابلیت شارژ مستقیم برقی(Plug-in)، دیزل-الکتریکی و ... نیز مشمول تعرفه ۵ تا ۴۵ درصدی خواهد شد که هنوز جزییات دقیقی از آن مشخص نیست.

واردات خودرو

اخذ هزینه استاندارد در ازای واردات خودرو توسط دولت

اطلاعات رسیده نشان می دهد که دولت در واردات خودرو، علاوه بر حقوق ورودی و عوارض، ۹درصد مالیات بر ارزش افزوده (روی جمع ارزش گمرکی +حقوق ورودی)، ۴درصد مالیات علی الحساب (جمع ارزش گمرکی+حقوق ورودی)، یک درصد عوارض هلال احمر روی حقوق ورودی، ۵درصد روی ارزش فوب خودرو به عنوان عوارض خاص واردات خودرو، ۸ درهزار از ارزش CIF به عنوان هزینه استاندارد و گواهی اسقاط بر اساس قواعد تعیین شده را نیز در ازای واردات خودرو اخذ می کند.

جزییات اسقاط در واردات خودرو، برای خودروهای با مصرف سوخت زیر ۵ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر معاف از اسقاط تعیین شده و برای خودروهای با مصرف بین ۵ تا ۶ لیتر اسقاط ۲ خودرو فرسوده، مصرف بین ۶ تا ۷ لیتر چهار خودرو فرسوده، مصرف بین ۷ تا ۸ لیتر شش خودرو فرسوده و مصرف سوخت بالای ۸ لیتر نیز اسقاط ۸ خودرو فرسوده تعیین شده است و دولت هیچ هزینه ای به عنوان هزینه اسقاط هر خودرو را اعلام نکرده و این مساله بر عهده واردکننده گذاشته شده است.

خودروهایی که در این طرح مشمول قوانین واردات می شوند شامل سواری معمولی، استیشن، سواری کار و با ظرفیت تا ۱۵ نفر اعلام شده است.

همچنین در واردات خودرو، از دیگر هزینه هایی که به قیمت خودروهای وارداتی افزوده خواهد شد، می توان به ده درصد ارزش گمرکی طبق سند ترخیصی برای شماره گذاری، سه درصد ارزش گمرکی برای شماره گذاری به عنوان هزینه نقل و انتقال و ۳۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان هزینه عوارض شهرداری متغیر بسته به نوع خودرو در هنگام شماره گذاری اشاره کرد.

واردات خودرو

واردات تا خودرو ۲۵ هزار دلاری آزاد است. در تعداد واردات خودرو محدودیتی وجود ندارد. تعرفه واردات بر اساس حجم موتور بین ۴۰ تا ۷۰ درصد متغیر است.

غافلگیری خبر آزادسازی واردات خودرو

بیش از چهار سال از روزی که واردات خودرو‌ خارجی به کشور ممنوع شد، می‌گذرد و حالا وزیر صمت خبر از آزادسازی واردات خودرو داده است.

از زمان مطرح شدن موضوع آزاد سازی واردات خودرو در مجلس تا آزاد شدن آن، بار‌ها و بار‌ها این طرح به شورای نگهبان رفت و به دلایلی از جمله مخالفت هیئت عالی نظارت بر سیاست‌های کل نظام، به مجلس بازگشت تا این که بالاخره در روز‌های گذشته سخنگوی دولت و وزیر صمت، خبر آزاد سازی واردات خودرو را به طور رسمی اعلام کردند. در این بین نکاتی مثل تعداد خودرو، نوع خودرو و قیمت خودرو‌هایی که قرار است، وارد شوند احتمالا برای بسیاری از جمله شما جذاب است که سعی کرده ایم به آن‌ها بپردازیم و همچنین از تعرفه واردات خودرو که باعث گران شدن خودرو‌های خارجی در داخل کشور می‌شود هم نوشته‌ایم.

محدود کردن واردات خودرو در کشور و پیامد های آن

اردیبهشت سال ۹۷ به دلیل خروج آمریکا از برجام و از سرگیری تحریم‌های یک جانبه و ظالمانه آمریکا علیه اقتصاد کشورمان، دولت وقت اقدام به محدود کردن واردات برخی کالا‌ها کرد که خودرو هم یکی از آن‌ها بود. در واقع به سبب اعمال تحریم‌ها، فروش نفت و به تبع آن منابع ارزی کشور کاهش یافت و دولت برای مدیریت مصارف ارزی، واردات خودرو را ممنوع کرد به طوری که با توقف رسمی ثبت سفارش، در این چهار سال خودروی جدید خارجی وارد ایران نشد.

با وجود چنین قانونی، مردم هم راهی جز خرید خودرو‌های داخلی نداشتند و کار به جایی رسید که خودتان هم می‌دانید و مردم برای خرید خودرو باید در سایت خودروسازان ثبت نام می‌کردند به امید آن که نام شان در قرعه کشی آن‌ها از گردونه بیرون بیاید و در این بین قیمت خودرو هم روز به روز در کشور گران‌تر می‌شد. حالا بعد از چهار سال این محدودیت برداشته شده و قرار است خودرو‌های سواری از کشور‌های مختلف به کشور وارد شوند.

در ابتدا در مصوبه مجلس واردات ۷۰ هزار خودرو برای هر سال در نظر گرفته شده بود، اما به گفته رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس: «با بررسی کمیسیون‌های مجمع تشخیص مصلحت نظام مصوب شد دولت خودرو‌هایی را که کم‌مصرف و ایمن هستند بدون سقف وارد کند.»

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه