کالا کارت | کالابرگ الکترونیک

سورپرایز ویژه مجلس برای واریزی جدید | پرداخت همزمان کالا کارت و یارانه

رییس کمیته اشتغال و روابط کار کمیسیون اجتماعی مجلس با گلایه از روند تخصیص ارز ترجیحی گفت: ما حدود ۷۰ میلیارد دلار در این سال‌ها ارز ترجیحی توزیع کردیم و هدف این بود که کالاهای اساسی از جمله گوشت، مرغ، شیر و ... با قیمت ارز ۴۲۰۰ تومانی به دست مردم برسد. در حالی که در طول این سال ها قیمت کالاهای اساسی چندین برابر رشد پیدا کرد. به عنوان مثال حدود ۷ برابر قیمت مرغ افزایش پیدا کرد. زمانی که ارز ترجیحی شکل گرفت شکر کیلویی دو هزار تومان بود، هم اکنون کیلویی ۲۰ هزار تومان است. که یعنی ۱۰ برابر رشد قیمتی در زمان وجود ارز ترجیحی داشته است.

سورپرایز ویژه مجلس برای واریزی جدید | پرداخت همزمان کالا کارت و یارانه
کدخبر : 8555
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

طرح کالا کارت تفاوت‌هایی با کوپن دهه شصت دارد و بیشتر شبیه به پرداخت کمک هزینه نقدی برای خرید کالاهای اساسی است.بحث کوپن یا کالا کارت از تابستان سال ۱۳۹۷ و با افزایش چشمگیر قیمت کالاهای اساسی مطرح شد.بر این اساس قرار اسـت همان کارت ‌بانکی کـه افراد با آن یارانه می گیرند بـه کالا کارت تبدیل شود تا مردم با استفاده از آن از فروشگاه‌ها سهمیه کالا‌های اساسی ‌خودرا دریافت کنند‎ ‎.بر اساس گمانه زنی ها کالا کارت هر چند ماه یکبار شارژ می شود.در ادامه به آخرین اخبار از کالا کارت می پردازیم.

کالاکارت

علی اصغر عنابستانی، نماینده مردم سبزوار، جغتای و جوین در گفت و گو با اقتصادآنلاین بیان کرد: با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و تبدیل آن به یارانه  قدرت خرید مردم بیشتر و فاصله طبقاتی و ضریب جینی هم کاهش می یابد. بخش قابل توجهی از ارز ترجیحی به هدف برخورد نکرد و صرف رانت و فساد شد. به دلایل متعددی بخش عمده‌ای از یارانه هایی که دولت در قالب ارز ترجیحی پرداخت کرد یارانه ای بود که به جیب عده‌ای خاص و تعداد اندکی وارد کننده که واردات آن کالا در دست آنها بود رفت و عملاً به جیب مردم نرفت.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در ادامه افزود: اگر ارز ترجیحی حذف نمی شد قطعا اتفاق خوبی برای کشور و اقتصاد نمی افتاد و ما باید شاهد افزایش رانت خواری و فساد در مقابل چشمان مردم  می شدیم.

وی همچنین متذکر شد: ۲۷۰ هزار میلیارد تومانی که در قالب ارز ترجیحی به واردکننده در اول حلقه زنجیره عرضه و تقاضا پرداخت شد، وقتی از طریق واردکننده به خارج از مرز برای واردات کالای اساسی می‌ رفت، مشکلاتی را به همراه  داشت. اولا واردکننده محدود بود و یک رانت انحصاری برای عده‌ای خاص ایجاد  شده بود و بسیاری نیز از این رانت به یک نان و نوایی رسیدند. دوما در این مسیر قیمت کالاهای ورودی از مرز شروع به افزایش کرده  تا به دست مصرف کننده نهایی برسد. این در حالی است که تا زمان رسیدن به دست مصرف‌کننده دیگر افزایش چند برابر قیمت واقعی را بر روی خود دارد. پس با وجود چنین مسیری که فسادهای متفاوتی ایجاد می کرد به صلاح مردم و اقتصاد کشور نبود که چنین روش مضری ادامه می یافت.

عنابستانی اظهار داشت: دولت با حذف ترجیحی تصمیم به پرداخت آن به مردم در قالب کالا برگ یا یارانه گرفت که این روش درست بود. چرا که یارانه ارزی به اخرین زنجیره پرداخت می شد و این سبب ایجاد عدالت می شد اما در شرایط کنونی که قیمت کالاهای اساسی افزایش یافته، کاملا واضح و مبرهن است که حجم وسیعی از این ارز صرف رانت می شده است. ۷۰ میلیارد دلاری که دولت برای پرداخت یارانه ارزی به واردات هزینه‌کرد، رقم بسیار سنگینی برای ساختار کشور در شرایط تحریم و فشار ناشی از آن بود.

نماینده سبزوار همچنین متذکر شد: اگر شیوه پرداخت یارانه به شیوه کالابرگ الکترونیکی تغییر پیدا کند باز هم باید یارانه برخی از دهک‌های جامعه پرداخت شود و آنها علاوه بر کالابرگ یارانه نقدی هم دریافت کنند. این شیوه پرداخت یارانه نقدی به طور قطع بهتر از پرداخت یارانه به واردکنندگان در قالب ارز ترجیحی است.

کالاکارت

بهادری جهرمی گفت: کالا برگ به صورت غیر رسمی در چند استان کشور درحال اجرایی شدن است و تا نهایی نشود یارانه‌ها به همین صورت پرداخت خواهد شد.

بهادری جهرمی گفت: کالا برگ تا نهایی نشود یارانه‌ها به همین صورت پرداخت خواهد شد.

سخنگوی دولت با اشاره به بحث عادلانه‌سازی یارانه‌ها، بیان داشت: چندین سال بود که در توزیع یارانه ها بی مدیریتی و بی برنامگی وجود داشت و دولت سعی کرد تا این اصلاحات را انجام دهد تا توزیع یارانه ها به صورت عادلانه پرداخت شود و تاکید می‌کنم ارز دارو و نان حذف نخواهد شد و دولت هیچ قصدی برای افزایش بنزین، نان و دارو ندارد.

اجرایی شدن کالا کارت الکترونیک

وزیر امور اقتصادی و دارایی از اجرای آزمایشی طرح هوشمند سازی توزیع یارانه آرد در ۱۰ استان کشور خبر داد و گفت: تلاش میی کنیم با احصا و شناسایی نقاط ضعف این طرح آن را در کل کشور اجرا کنیم.

وی با بیان اینکه طی چند روز آینده مصوبه نهایی ستاد تنظیم بازار توسط وزیر صمت رسما ابلاغ خواهد شد، گفت: امیدوارم با ابلاغ این مصوبه و اجرای دقیق و نظارت مستمر به بازار شاهد آرامش و اعتماد فعالان اقتصادی باشیم.

عضو کابینه دولت سیزدهم همچنین در خصوص آخرین تحولات مرتبط با طرح هوشمند سازی یارانه آرد اظهار کرد: با توجه به اینکه نان جزو کالاهای راهبردی است، لازم بود پیش از اینکه طرح هوشمندسازی یارانه آرد در کل کشور اجرا شود، ابتدا به صورت آزمایشی در برخی استان‌ها اجرا شود تا نقاط ضعف طرح احصا و استخراج گردد چرا که دولت معتقد است در تهیه نان بعنوان قوت غالب مردم مخاطره و ریسک جدیدی ایجاد نشود.

 وی ادامه داد: اجرای این طرح به صورت آزمایشی در برخی از استان‌ها کلید خورد و هم اکنون در بیش از ۱۰ استان کشور طرح هوشمندسازی یارانه آرد اجرا می شود و با تکمیل دوره آزمایشی تلاش می‌شود این طرح و رفع نقاط ضعف و نواقص احتمالی این طرح با حداکثر کارایی و حداقل مشکل در تمامی استان‌های کشور اجرا شود.

خاندوزی همچنین درباره آخرین اقدامات مرتبط با کالابرگ هم گفت: بانک مرکزی، وزارت صنعت معدن و تجارت، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی مشغول ایجاد یک زیرساخت فنی برای اجرای طرح کالابرگ هستند که بعد از آماده شدن زیر ساخت‌های لازم نحوه اجرای این طرح به صورت کامل و شفاف به اطلاع مردم رسیده و اجرایی خواهد شد.

خاندوزی همچنین درباره سفر خود به استان اردبیل هم گفت:با توجه به لزوم پیگیری مصوبات سفر رئیس جمهور به استان اردبیل و سفر کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به این استان، بنده به نمایندگی از ستاد اقتصادی دولت به اردبیل سفر کردم و جلسه خوبی با استاندار و نمایندگان و مدیران استان داشتم با در جلسه فعالان اقتصادی شورای اقتصادی استان هم شرکت خواهم کرد.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: