مزایا و معایب نیچ مارکتینگ

چقدر در مورد نیچ مارکتینگ (Niche marketing) یا بازاریابی گوشه‌ای اطلاعات دارید؟ بسیاری از کارشناسان و مشاوران بازاریابی به کسب و کارهای کوچک پیشنهاد می‌کنند تا با کمک نیچ مارکتینگ در گوشه‌ای از بازار سهم داشته باشند.

مزایا و معایب نیچ مارکتینگ
کدخبر : 25998
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

همه افراد در ابتدای شروع کسب و کار سرمایه بالایی ندارند. این افراد با کمک استراتژی نیچ مارکتینگ می‌توانند از فروش یک نوع محصول جایگاه خودشان را در بازار فروش پیدا کنند. کم‌کم با افزایش تعداد مشتریان، می‌توانید تنوع محصولات فروشگاهتان را بیشتر کنید.

اگر یک کسب و کار نوپا هستید که می‌خواهید آهسته و پیوسته راهتان را به بازار فروش انبوه کالا پیدا کنید، با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.

نیچ مارکتینگ (Niche marketing) چیست؟

نیچ مارکتینگ (Niche marketing) یا بازاریابی گوشه‌ای یک استراتژی بازاریابی هدفمند است. شما با کمی تحقیق و بررسی، محصولات پرسود برای فروش را پیدا می‌کنید. بعد از آن مخاطبان هدف خودتان را پیدا می‌کنید.

در این روش با یک بازار کم رقیب و پر فروش سروکار دارید. دیگر این هنر شما است که با تبلیغات حرفه‌ای مشتری جذب کنید. هر چه محصولات یا خدمات قابل ارائه شما در روش نیچ مارکتینگ کمتر باشد، رقابت کمتری دارید و کارتان راحت‌تر است.

زمانی که بازاریابی گوشه‌ای و تمرکز بر محصول شما نتیجه بخش بود، امکان اضافه کردن محصولات جدید هم دارید. نیچ مارکتینگ در اصل زمان و هزینه اولیه شما را برای رسیدن به فروش و موفقیت کاهش می‌دهد.

انواع نیچ مارکتینگ

حالا که با مفهوم بازاریابی گوشه‌ای آشنا شدید، ‌لازم است انواع روش‌های نیچ بازار هم بشناسید.

1- نیچ مارکت بر اساس منطقه خاص: استراتژی بازاریابی شما می‌تواند بر اساس موقعیت جغرافیایی منطقه باشد. برای مثال در شهرهای بیابانی می‌توانید “پنل خورشیدی” برای فروش داشته باشید.

2- نیچ مارکتینگ برای یک محصول خاص: در این روش شما با پیدا کردن محصول پرسود و خاص فعالیت خودتان را آغاز می‌کنید. برای مثال در بازار اسباب بازی فقط “خانه سازی” بفروشید.

3- نیچ مارکتینگ براساس جنسیت یا سن: گاهی اوقات نیاز دارید تا بر اساس شرایط خاص مخاطبان هدف نسبت به انتخاب محصول دقت کنید. برای مثال فروش محصولات مربوط به افراد کم توان مانند ویلچر و... .

4- نیچ مارکتینگ براساس قیمت: در نیچ مارکتینگ شما باید به شناخت خوبی از مخاطبان رسیده باشید. به همین خاطر می‌توانید یک محصول خاص مثل “تلفن همراه اپل” را برای فروش انتخاب کنید.

مزایا و کاربرد نیچ مارکتینگ

مزایا و کاربرد نیچ مارکتینگ

بازاریابی گوشه‌ای به کسب و کارها اجازه می‌دهد تا نیاز مخاطبان را درک و آن‌ها را هدف قرار دهند. مهم‌ترین مزیت این نوع از بازاریابی برای کسب و کارها شامل این موارد است:

  • رقبای بسیار کمتر: هرچقدر کسب و کار شما فعالیت تخصصی‌تری داشته باشد، رقبای کمتری در بازار خواهید داشت.
  • جذب مشتریان وفادار به برند: زمانی که بهترین محصول یا خدمات را برای ارائه داشته باشید، مشتریان شما بعد از یک بار خرید به مشتریان دائمی تبدیل می‌شوند.
  • صرفه جویی در بودجه تبلیغات: با استفاده از ابزارهای بازاریابی می‌توانید مخاطبان هدف خودتان را به صورت دقیق نشانه گذاری کنید، بودجه کمتری برای تبلیغات صرف کنید و نتیجه بهتری بگیرید.
  • سرمایه کمتر: در نیچ مارکتینگ نیاز به سرمایه اولیه زیادی ندارید. به این خاطر که این روش برای کسب و کارهای نوپا پیشنهاد می‌شود و کالاهای شما محدود هستند.
  • پشتیبانی بهتر: کسب و کارهای تخصصی می‌توانند مشاوران خوبی برای خرید محصول باشند. شما به عنوان فروشنده صفر تا صد محصولات را می‌شناسید و می‌توانید خدمات و پشتیبانی بهتری به مشتریان ارائه کنید.
  • تمایز با سایر رقبا: شما با نیچ مارکتینگ ادعا می‌کنید که فروشنده یا تولیدکننده تخصصی این محصول هستید. در نتیجه می‌توانید بهترین محصول را به دست مشتریان برسانید و نسبت به رقبای کاری برتری داشته باشید.

تصور کنید یک فروشگاه قهوه انواع قهوه‌های دست ساز و برندهای قهوه معروف جهان را در فروشگاه خود داشته باشد. کسی که به دنبال خرید قهوه باکیفیت و متنوع باشد، اطمینان پیدا می‌کند که قهوه مورد نظرش را در این فروشگاه پیدا می‌کند.

معایب نیچ مارکتینگ

بخشی از دلایل موفقیت در کسب و کار به تلاش و پشتکار شما هم بستگی دارد؛ اما روش‌های بازاریابی هم بی عیب و نقص نیستند. شاید بتوان مهم‌ترین معایب بازاریابی گوشه‌ای را این موارد دانست:

  • وجود رقبای سرسخت: گاهی اوقات شرکت‌های بزرگ به دنبال یافتن بازارهای موفق کوچک هستند. در این صورت رقابت سخت‌تری برای شرکت کوچک‌تر به وجود می‌آید.
  • حاشیه سود کمتر: کسب و کارهای کوچک برای رشد و جذب مشتری، محصول را با قیمت کمتر به بازار عرضه می‌کنند. به همین خاطر امکان دارد حاشیه سود شما پایین بیاید.
  • وابستگی به بازار خاص: در طول فعالیت کاری به یک بازار خاص وابسته هستید؛ به همین خاطر کسب و کارتان آسیب‌پذیرتر خواهد بود.

شما برای ورود به دنیای نیچ مارکتینگ باید به ترتیب در بازار و بین مخاطبان هدف خودتان تحقیقات گسترده‌ای انجام دهید.

چطور بازاریابی گوشه‌ای را شروع کنیم؟

شما برای ورود به دنیای نیچ مارکتینگ باید به ترتیب در بازار و بین مخاطبان هدف خودتان تحقیقات گسترده‌ای انجام دهید. از طرف دیگر ببینید سرمایه اولیه شما برای ورود به این بازار کافی است؟ به همین خاطر بهتر است تحقیقات خودتان را حول این محور انجام دهید:

  • گوشه بازاری که سود خوبی داشته باشد را پیدا کنید.
  • تحقیقات گسترده انجام دهید و رقبای احتمالی خودتان را آنالیز کنید.
  • اهداف کسب و کار را شناسایی کرده و به روش‌های جذب مشتری فکر کنید.
  • بازار و جامعه هدف (مشتریان بالقوه) کسب و کار را شناسایی کنید.
  • نوع خدمات یا محصولات قابل ارائه خودتان را مشخص کنید.
  • استراتژی مشخصی برای تعیین قیمت و رفع نیازهای مشتریان داشته باشید.
  • فعالیت خودتان را شروع کنید.

نیچ مارکتینگ برای کسب و کارهای کوچک

نیچ مارکتینگ دروازه ورود کسب و کارهای کوچک به بازارهای پرطرف‌دار و خاص است. البته باید زرنگ باشید و بدانید چه زمانی و چه طور بازار فروش خودتان را گسترده‌تر کنید و محصولات بیشتری برای ارائه داشته باشید.

هر کاری سود و زیان خاص خودش را دارد. نیچ مارکتینگ هم در کنار همه مزایای خود، امکان شکست هم دارد. شما باید در زمان انتخاب حوزه فعالیت خودتان تحقیقات گسترده‌ای انجام دهید تا ببینید این کسب و کار ارزش بازاریابی را دارد؟ به‌عنوان‌مثال اگر فکر می‌کنید در تهران حیوانات خانگی زیادی وجود دارد؛ وارد بازار فروش محصولات غذایی حیوانات خانگی شوید. احتمالاً تا چند سال آینده این بازار همچنان تقاضای زیادی داشته باشید.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
روی خط رسانه