همسان سازی حقوق بازنشستگان | اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان
خبر خوش درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان کارگری | افزایش 5 میلیون تومانی حقوق بازنشستگان این گروه تصویب شد؟
همسانسازی حقوق بازنشستگان در چند کمیسیون مجلس به تصویب رسیده است.
همسانسازی حقوق بازنشستگان یک مسئله مهم در بسیاری از کشورها، از جمله ایران، است. این مفهوم به تعادل دادن و هماهنگ کردن حقوق بازنشستگان در سطح مختلف و در طول زمان اشاره دارد. هدف اصلی همسانسازی حقوق بازنشستگان، ایجاد عدالت و برابری در پرداخت حقوق آنها است.در ایران، تلاشهایی برای همسانسازی حقوق بازنشستگان در سالهای اخیر صورت گرفته است. در چارچوب این برنامه، تلاش برای برابر کردن نرخ رشد حقوق بازنشستگان با نرخ تورم و نیز تعیین معیارهای منصفانه و مستحکم برای محاسبه حقوق بازنشستگان مطرح شده است.با این حال، همسانسازی حقوق بازنشستگان در عمل میتواند با چالشها و محدودیتهایی همراه باشد. به طور کلی، همسانسازی حقوق بازنشستگان یک فرایند پیچیده است که نیازمند برنامهریزی دقیق، تأمین منابع مالی مناسب و هماهنگی بین مختلف نهادها و سازمانها است.
براساس گفتهی رئیس کمیسیون برنامهوبودجه مجلس، همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین اجتماعی در کمیسیون برنامهوبودجه و محاسبات مجلس مصوب شده است.
به این ترتیب، همسانسازی احتمالاً برای تصویب نهایی به صحن مجلس خواهد رفت؛ اما سوال اصلی برای بازنشستگان کارگری این است که آیا این همسانسازی شامل حال بازنشستگان کارگری میشود؟
مروتی (بازنشسته کارگری) در این رابطه میگوید: در دور قبل همسانسازی در سال ۹۹، دولت اعتبار جداگانه به صندوقهای کشوری و لشگری اختصاص داد و با این اعتبار، حقوق بازنشستگان این صندوقها به میزان قابل توجهی افزایش یافت اما برای بازنشستگان کارگری از خزانهی دولت بودجه تخصیص ندادند و آنچه با منابع تامین اجتماعی اجرا شد، نه همسانسازی که یک متناسبسازیِ بدون یال و دم و اشکم بود که بازنشستگان انتقادات بسیار به آن داشتند.
او ادامه داد: نمایندگان مجلس شورا باید جامعهی هدف را در جریان این همسانسازی و جزئیات دقیق آن قرار دهند و بگویند سهم ۶۵ درصد از بازنشستگان کشور که مستمریبگیر صندوق تامین اجتماعی هستند، از آن چقدر است؟
به گفتهی مروتی، اگر قرار باشد بازهم بازنشستگان کارگری از شمول طرح خط بخورند، بیعدالتی گستردهتر خواهد شد.
رئیس کمیسیون برنامهوبودجه مجلس از تصویب همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین اجتماعی و پرداخت ۱۴ هزار میلیارد بودجه عمل نشده ۱۴۰۱ خبر داد.
وی افزود: بر اساس مواد ۱۲ و ۳۰ برنامه ششم توسعه در برنامه هفتم، دولت وظیفه دارد بدهیهای خود را به تأمین اجتماعی در طی برنامه هفتم پرداخت نماید.
وی تأکید کرد: با استهلاک بدهیهای دولت ضمن ایجاد عدالت در حقوق و مزایای کارکنان تأمین اجتماعی، اعم از شاغلان و بازنشستگان، باید همسانسازی حقوق بازنشستگان نیز طبق قانون اجرا شود.
وی در ادامه گفت: از طرفی همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری حقی است که بر گردن مجلس و دولت است.
وی توضیح داد: در شرایط کنونی حال بازنشستگان خوب نیست و صرفاً فقط با شعار این مسئله حلشدنی نیست و ما در مجلس منتظر هستیم تا دولت پیشنهاد خود را در مورد نظام هماهنگ عادلانه بهصورت لایحه به مجلس ارائه کند.
وی گفت: در واقع همسانسازی چیزی جز عدالتمحور کردن حقوق نیست و برای توسعه عدالت اجتماعی و رفع مشکل کارکنان شاغل و بازنشسته برنامه نظام پرداخت از وضعیت کنونی بهسوی عدالتمحوری هدایت خواهد شد و نظام پرداخت باید همسان شود.
حاجیبابایی گفت: جایگاه کارکنان دولت در جهش تولید و مهار تورم را نمیتوان نادیده گرفت، و باید رضایت از پرداخت را بهخصوص در مورد بازنشستگان که نوه و داماد و عروس دارند با جدیت در دستور کار قرارداد.
وی توضیح داد: منظور مجلس و کمیسیون برنامهوبودجه از همسانسازی این است که بودجهای که در دست داریم را خوب و عادلانه هزینه کنیم و بازنشستگان هم حرف غیرمنطقی نمیزنند و فقط میخواهند عادلانه رفتار شود و این چیزی است که رهبر هم بر آن تأکید دارد.
وی در پایان گفت: در کنار تصویب این طرح ما به دنبال این هم هستیم که بودجه ۱۴ هزارمیلیاردی که در بودجه سال گذشته (۱۴۰۱) مصوب شد؛ ولی اجرا نشد امسال اجرا شود و دراینرابطه با دیوان محاسبات نیز نامهنگاری کردهایم که پس از جمعبندی این مبلغ نیز به بازنشستگان کشوری و لشکری پرداخت خواهد شد.