به این ۸ دلیل روزی یک لیوان شیر بخورید | این مواد غذایی را هرگز با شیر نخورید

شیر به دلیل محتوای بالای ویتامین و چندین مزیت سلامتی دیگر، یکی از پایه‌های اصلی در بسیاری از رژیم‌های غذایی بوده و به طور ویژه توصیه به خوردن آن در وعده صبحگاهی می‌شد. امروزه نیز بسیاری شیر را همراه با غلات صبحانه، با قهوه و کاکائو می‌خورند.

به این ۸ دلیل روزی یک لیوان شیر بخورید | این مواد غذایی را هرگز با شیر نخورید
کدخبر : 26151
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

آرش نهاوندی: روز جهانی شیر در حالی گرامی داشته می‌شود، که همچنان به نظر می‌رسد ما از میزان ویتامین‌ها و مواد معدنی که یک لیوان شیر ۲۵۰ میلی لیتری دارد، به طور دقیق آگاهی نداشته باشیم. به گزارش تایمز آف ایندیا، در این مطلب به فهرستی از تمام ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در این غذای روزانه فوق العاده سالم اشاره کرده‌ایم.

ویتامین D: یکی از مواد مغذی برجسته در شیر، ویتامین D است. این ویتامین که به عنوان «ویتامین آفتاب» شناخته می شود، برای سلامت استخوان بسیار مهم است. ویتامین D به بدن کمک می‌کند تا کلسیم را جذب کند و اطمینان حاصل شود که استخوان‌های ما قوی و سالم می‌مانند. طبق مطالعه منتشر شده در مجله آمریکایی تغذیه بالینی، مصرف کافی ویتامین D با کاهش خطر پوکی استخوان و شکستگی در افراد مسن مرتبط است.

کلسیم: شاید شناخته شده ترین ماده مغذی موجود در شیر کلسیم باشد. یک وعده ۲۵۰ میلی لیتری شیر حاوی حدود ۳۰۰ میلی گرم کلسیم است که تقریبا ۳۰ درصد از مصرف روزانه توصیه شده برای بزرگسالان است. کلسیم برای رشد و حفظ استخوان‌ها و دندان‌های قوی ضروری است. مؤسسه ملی سلامت هند تاکید می‌کند که کلسیم همچنین در عملکرد ماهیچه‌ها، سیگنال دهی عصبی و سلامت قلب نقش دارد.

ویتامین گروه B

ویتامین B۱۲: شیر همچنین منبع عالی ویتامین B۱۲ است که حدود ۱.۲ میکروگرم از این ویتامین را در هر وعده ۲۵۰ میلی لیتری فراهم می‌کند که ۵۰ درصد از مصرف روزانه توصیه شده است. ویتامین B۱۲ برای حفظ سلول‌های عصبی سالم و تولید DNA حیاتی است. همچنین نقش مهمی در پیشگیری از کم خونی مگالوبلاستیک دارد که می تواند افراد را خسته و ضعیف کند. تحقیقات دانشگاه هاروارد نشان می‌دهد که سطح کافی ویتامین B۱۲ برای تولید انرژی و سلامت مغز بسیار مهم است.

ریبوفلاوین ویتامین( B۲): این ویتامین یکی دیگر از مواد مغذی مهم دیگر در شیر است که حدود ۰.۴ میلی گرم از ریبوفلاوین یا ویتامین B۲در هر وعده ۲۵۰ میلی لیتری ارائه می‌شود. این حدود ۳۰ درصد از نیاز روزانه بدن را تامین می‌کند. ریبوفلاوین به تبدیل غذا به انرژی کمک کرده و آن را برای فرآیندهای متابولیک ضروری می‌کند. همچنین از سلامت پوست و تولید گلبول‌های قرمز حمایت می‌کند. مجله تغذیه نشان می‌دهد که ریبوفلاوین برای رشد و سلامت کلی بسیار حیاتی است.

فسفر: این ماده به همراه کلسیم درساختن استخوان‌ها و دندان‌های قوی موءثر است. یک لیوان شیر ۲۵۰ میلی‌لیتری حاوی تقریبا ۲۵۰ میلی‌گرم فسفر است که ۲۰ درصد از نیاز روزانه توصیه شده را تامین می‌کند. فراتر از سلامت استخوان‌ها، فسفر برای تولید ATP )آدنوزین تری فسفات (و برای حفظ تعادل اسید و باز در بدن مهم است.

ویتامین

پتاسیم: پتاسیم یکی دیگر از مواد معدنی مهم در شیر است که ۲۵۰ میلی‌لیتر آن حدود ۳۸۰ میلی‌گرم یا ۸ درصد از ارزش روزانه شیر را تامین می‌کند. پتاسیم برای حفظ سطح فشار خون سالم، کاهش خطر سکته مغزی و حمایت از عملکرد عضلانی ضروری است. انجمن قلب آمریکا بر اهمیت پتاسیم در مقابله با اثرات نامطلوب سدیم و حفظ سلامت قلب و عروق تاکید دارد.

ویتامین A: یک لیوان ۲۵۰ میلی لیتری شیر حدود ۱۵۰ میکروگرم ویتامین A را فراهم می‌کند که حدود ۲۰ درصد از نیاز روزانه توصیه شده را تشکیل می دهد. ویتامین A برای بینایی خوب، سیستم ایمنی سالم و عملکرد مناسب قلب، ریه‌ها و کلیه‌ها ضروری است. سازمان بهداشت جهانی (WHO) خاطرنشان می کند که ویتامین A برای حفظ سلامت پوست و غشاهای مخاطی که به عنوان مانعی در برابر عفونت‌ها عمل می‌کنند، حیاتی است.

منیزیم: شیر همچنین حاوی حدود ۲۴ میلی گرم منیزیم در هر ۲۵۰ میلی لیتر است. منیزیم در بیش از ۳۰۰ واکنش بیوشیمیایی در بدن، از جمله سنتز پروتئین، عملکرد عضلانی و عصبی، کنترل قند خون و تنظیم فشار خون نقش دارد.

ویتامین

این مواد غذایی را هرگز با شیر نخورید

شیر یکی از مواد غذایی سالم برای افراد است و عادت‌های غلط در نوشیدن شیر می‌تواند به شما آسیب بزند.

عادت های غلطی در میان مردم رایج است که شیر را با هر مواد غذایی مصرف می کنند، در صورتی که مصرف برخی مواد غذایی با شیر به هیچ وجه خوب نیست.

شیر حاوی میزان زیادی مواد مغذی مثل کلسیم ، منیزیم و پروتئین است که نقشی بسیار مهم در بدن فرد ایفا می کنند. بنابراین بسیاری از افراد تمایل دارند که بیش از همیشه شیر بنوشند اگرچه که مصرف این ماده به مقدار زیاد ممنوع می باشد. همان طور که می دانید هرگز نباید هیچ دارویی را همراه با شیر مصرف کنید و از طرفی مواد غذایی معرفی شده در ادامه این بخش را نیز نباید با شیر خورد.

شیر و پرتقال:

هرگز نباید تا یک ساعت بعد یا قبل از نوشیدن شیر، پرتقال مصرف کنید زیرا پروتئین موجود در شیر می تواند با اسید پرتقال مخلوط شود و در نتیجه روی هضم و گوارش شما تاثیر می گذارد و علاوه بر آن در این مدت هرگز نباید میوه های دیگری که اسیدی هستند را مصرف کنید.

 شیر

شیر و میوه‌ها:

۸۰ درصد از پروتئین موجود در شیر کازئین می باشد و زمانی که شیر را با میوه بنوشید، مقدار زیادی از کازئین در بدن شما باقی می ماند و هضم و جذب آن به راحتی انجام نخواهد شد و همچنین می تواند باعث به وجود آمدن اسهال در فرد بشود و بنابراین هرگز نباید آبمیوه و شیر را یکجا مصرف کنید.

شیر داغ و شکر:

شیر سرشار از لیزین می باشد که با فروکتوز واکنش نشان می دهد ، مخصوصاً اگر آن را در دمای بالا مصرف کنید و باعث می شود که سم لیزین به وجود بیاید که برای بدن انسان مضر است و بنابراین هرگز نباید شکر را به شیری که تازه جوش آمده است ، اضافه کنید و باید صبر کنید تا خنک شود و بعد این کار را انجام دهید.

۶ دلیل که چرا پنیر گودا باید بخشی از رژیم غذایی سالم شما باشد

شیر و دارو:

افراد زمانی که دارو مصرف می کنند، مایلند که به جای استفاده از آب برای خوردن دارو از شیر استفاده کنند و شیر در حقیقت تاثیر بسیار زیادی روی عملکرد جذب داروها در بدن دارد. شیر در این زمان ها غشای نازکی را روی سطح دارویی ایجاد می کند و بنابراین کلسیم و منیزیم و دیگر مواد معدنی در شیر باعث ایجاد واکنش شیمیایی با دارو می شوند و می توانند یک ماده غیر اشباع را در آب به وجود بیاورند و روی تاثیر دارو در بدن تاثیر گذار خواهد بود. بنابراین هرگز نباید تا یک ساعت قبل و بعد از شیر از هیچ دارویی استفاده کنید.

​ شیر​

شیر و شکلات:

شیر منبع غنی از پروتئین و کلسیم می باشد ، در حالی که شکلات حاوی اکسالیک اسید است. خوردن این دو با هم می تواند باعث تشکیل کلسیم اگزالات غیر اشباع شود و همچنین تاثیر زیادی بر جذب کلسیم خواهد گذاشت و از طرفی ممکن است باعث ایجاد موهای خشک و اسهال و رشد کم در افراد شود.

شیر و آنتی‌بیوتیک:

در صورتی که همراه آنتی بیوتیک هایی مانند «کینولون» مثل «سیپروفلوکساسین» و «لواکویین» ، شیر مصرف کنید ، این داروها در معده به کلسیم متصل می شوند و نمی توانند جذب بدن شوند و اثرشان کاهش می یابد.

شیر و گوشت:

مصرف همزمان شیر با گوشت، ماهی زیان آور است و موجب سنگینی معده و انسداد اندام های گوارشی می شود و فرد را به یبوست دچار می کند. اگر زن باردار شیر را با گوشت قرمز یا گوشت سفید میل کند این یبوست و دل پیچه را به نوزادش هم منتقل می شود.

​ شیر​

شیر و تخم مرغ:

برخی مردم در وعده صبحانه شیر را با تخم مرغ میل می کنند اما نمی دانند مصرف همزمان این دو ماده خوراکی زیان آور است و مصرف هم زمان تخم مرغ با شیر نیز برای قلب و مغز مضر است. پس بعد از خوردن تخم مرغ به مدت سه ساعت صبر کنید تا این غذا هضم شود و پس از آن شیر بنوشید.

موز و شیر:

این مورد اشاره شده حتما برای شما هم جالب است؛ بسیاری از افراد شیر را همراه با موز مصرف میکنند اما نمی دانند که موز و شیر سموم سنگین را تشکیل می دهند که موجب ایجاد اختلال درون آنها می شود پس هیچگاه موز و شیر را با هم نخورید زیرا سبب کند شدن ذهن ، ایجاد احساس خستگی و کاهش فرآیند هضم در بدن می شود.

​ شیر​

شیر و آناناس:

هیچگاه نباید شیر و آناناس را با هم ترکیب کنید چرا که آناناس حاوی بروملین است و در صورت ترکیب با شیر می تواند موجب ایجاد سردرد، معده درد، عفونت، اسهال و تهوع گردد. این ترکیب برای کودکان خطرناک است.

شیر و ترشیجات:

مصرف همزمان شیر با ترشیجات و خوراکی های شور مضر است و سبب انجماد شیر در معده می شود.

منبع: همشهری آنلاین

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
روی خط رسانه