این سری با تاثیر سیگار و ویپ بر روی بینایی جوانان | به فکر سلامتی خود باشید
دانشمندان در مطالعهای دریافتهاند که بروز مشکلات چشمی در جوانان و نوجوانانی که سیگار و ویپ میکشیدند، بیشتر بوده است.
مطالعه محققان کانادایی نشان میدهد که میان کشیدن سیگار و ویپ در نوجوانان و جوانان و بروز مشکلات چشمی رابطهای وجود دارد. در این مطالعه، کسانی که دخانیات مصرف میکردند، بیشتر با مشکلات چشمی روبهرو میشدند.
دانشمندان دانشگاه مکگیل کادانا در پژوهشی به سراغ بررسی تناوب و شدت علائم مشکلات چشمی در نوجوانان و جوانانی رفتند که سیگار یا ویپ میکشیدند. آنها با بررسی 4351 فرد 13 تا 24 ساله دریافتند که احتمال تجربه سوزش یا سوختگیهای شدیدتر چشمی و تاری دید در افرادی که در زندگی خود حداقل یک بار سیگار کشیده بودند، بالاتر بود. احتمال تجربه حس سوختگی یا سوزش و خشکی یا حس وجود شن در چشم نیز در این افراد بیشتر بود.
کشیدن سیگار و ویپ ریسک بروز مشکلات چشمی را افزایش میدهد؟
کسانی که در 30 روز گذشته سیگار کشیده بودند، احتمالش بالاتر بود که بیشتر و شدیدتر دچار تاری دید شوند. افرادی هم که در 7 روز گذشته سیگار کشیده بودند، با احتمال بالاتری با تاری دید وخیم و درد چشم مواجه بودند. بین 1.1 تا 3.9 درصد از افرادی که هم سیگار معمولی و هم ویپ میکشیدند، از علائم بسیار حاد چشمی خبر داده و بین 0.9 تا 4.3 درصد نیز با علائم روزانه مشکلات چشمی مواجه بودند.
از بین این 4351 نفر، 50.2 درصد سیگار الکترونیکی و 36.5 درصد حداقل یک بار در عمر خود سیگار معمولی کشیده بودند. در میان 2183 نفری که حداقل یک بار تجربه کشیدن ویپ داشتند، 55.9 درصد سیگار معمولی هم کشیده بودند. همچنین از بین 1092 نفری که در 30 روز گذشته سیگار کشیده بودند، 44.3 درصد ویپ هم کشیده بودند.
محققان در این پژوهش عوامل جانبی مثل عوامل اجتماعی-جمعیتشناسی، استفاده از لنز تماسی چشم و مصرف دیگر مواد مخدر را هم مدنظر قرار دادند. آنها میگویند افرادی که از سیگار و ویپ استفاده میکنند، در معرض ریسک بالاتری برای مشکلات چشمی قرار دارند و این مسئله صرفنظر از تناوب استفاده از این مواد رخ میدهد.
آنها حدس میزنند که علت بروز مشکلات چشمی در این افراد به استرس اکسیداتیو برمیگردد که میتواند بر رگهای خونی چشم اثر بگذارد. محققان اذعان دارند که این پژوهش رابطه علت و معلولی را بین مصرف سیگار و ویپ و مشکلات چشمی نشان نمیدهد و لازم است تحقیقات بیشتری در این زمینه صورت بگیرد./دیجیاتو
نتایج این پژوهش در مجله علمی JAMA Ophthalmology منتشر شده است.